Milyen végzettség szükséges egy rendezvényszervező álláshoz?

Milyen végzettség szükséges egy rendezvényszervező álláshoz?

Egy rendezvényszervező állás sokak számára kecsegetetőnek tűnik, hiszen a munkakörülmények, a fizetés és a sikerélmények mind-mind irigylésre méltónak mondhatók. De vajon milyen végzettség kell ahhoz, hogy álmaid állását megszerezhesd?

Az OKJ megszűnésének következményei

Korábban OKJ képzés keretében lehetőség volt Rendezvényszervező vagy Kulturális rendezvényszervező szakképesítés megszerzésére. 2020. december 31-étől azonban az OKJ-rendszer megváltozott, így jelenleg csak felnőttképzés keretében indítható rendezvényszervező tanfolyam.

A MOE Rendezvényakadémia azonban együttműködik a felnőttképzési államigazgatási szervekkel, így a nálunk indított Rendezvénymenedzsment Online Mesterkurzus egy államilag elismert képzés, melynek végén tanúsítványt szerezhetsz.

Miért fontos ez? A jelenlegi jogszabályok szerint két lehetőséged van arra, hogy bizonyítványt, illetve oklevelet szerezz rendezvényszervezőként. Vagy elvégzel egy Kulturális rendezvény szervezője képzést iskolarendszeren kívüli keretek között 1 év alatt, vagy valamely egyetemre jelentkezel turizmus-vendéglátás szakirányra, ahol kaphatsz ilyen végzettséget 3-5 év után. Ám mindkét esetben számos kontaktórán kell részt venned, azaz személyesen meg kell jelenned, illetve érettségi bizonyítványhoz van kötve a jelentkezés.

Az általunk meghirdetett online rendezvényszervező tanfolyam azonban bárki számára elérhető, sem életkori, sem iskolai végzettségbeli megkötés nincs, és 3-4 hónapon belül már adhatod is be az önéltrajzod álmaid állására.

rendezvényszervező állás

Miért érdemes elvégezni az online rendezvényszervező tanfolyamot?

Még számos további előnye van annak, ha hozzánk jelentkezel. Képzésünk 100%-ban online végezhető, tehát otthon, a foteled kényelméből sajátíthatod el az ismereteket saját időbeosztásod szerint. Nem kell utazgatnod, szállást keresned a képzési napokon, hanem a szabadidődben tanulhatsz.

Ami pedig ennél is lényegesebb: a tanfolyamunkon gyakorlatban is hasznosítható ötleteket, tippeket adunk át. Nem árulunk el nagy titkot, ha elmondjuk: egy sikeres rendezvényszervezőnek nincs szüksége semmilyen papírra ahhoz, hogy jól teljesítsen. A jelenlegi törvények alapján képesítés nélkül is jelentkezhet bárki ilyen állásra, egy dolog számít csak: az alkalmasság, a rátermettség.

Ennek érdekében úgy építettük fel a kurzust, hogy minden témakör érintve legyen, amely egy rendezvényszervezés során előkerülhet. Számtalan bónuszajándékkal segítjük a hozzánk beiratkozókat. Blogunkat is érdemes figyelemmel követned, mert itt is sok hasznos információhoz juthatsz a legújabb trendekről.

Mégis mi szükséges a rendezvényszervező állás megszerzéséhez?

Egy szóval válaszolunk: gyakorlat. Mivel ma papír nélkül is lehet valaki rendezvényszervező, akár beosztottként, akár vállalkozóként, csak egy dolog számít: az, hogy az illető értse a dolgát. Sokkal fontosabbak a személyes készségek, soft skillek, tapasztalatok, amelyekre könnyen szert tehetsz, ha önkénteskedsz, gyakornokoskodsz, a háttérben segíted a rendezvényszervezők munkáját. Jelentkezhetsz különböző országos rendezvények pl. fesztiválok, állásbörzék, gólyatáborok szervezésére is gyakornokként vagy önkéntesként, így akár a rendezvények teljes körű lebonyolításának a menetébe is bepillantást kaphatsz. Az ezeken a rendezvényeken megszerzett tudás és tapasztalat a későbbiekben biztosan jól fog jönni egy rendezvényszervező állás megpályázásához.

Íme, néhány képesség, amire szükséged lehet:

  • kreativitás
  • rugalmasság
  • jó problémamegoldó képesség
  • határozottság
  • nyitottság

A rendezvényszervezéshez jó, ha tudsz angolul, értesz az irodai szoftverekhez és rendelkezel jogosítvánnyal. Érdemes minél előbb megismerkedned a hazai és a nemzetközi trendekkel a rendezvényszervezés terén, és a protokoll ismeretek elsajátítása is előnnyel jár.

rendezvényszervező állás

Milyen feladatai vannak a rendezvényszervezőnek?

A rendezvények szervezése hatalmas felelősséget, rengeteg munkát és precizitást kíván a rendezvényszervezőtől, legyen szó akár céges rendezvényekről, fesztiválokról, kiállításokról. Épp ezért a rendezvényszervezés során számos szakmai kihívásra kell felkészülni.

Az nem kérdés, hogy a rendezvényszervezőnek rengeteg munkája van egy rendezvény megtervezésekor: az optimális helyszín megtalálásától és biztosításától kezdve a promóciós kampányok elindításáig rengeteg teendő felmerülhet a munkavégzés során. Sokszor az olyan szolgáltatások koordinálása is a feladatok közé tartozik, mint pl. a catering, a hangosítás, videófelvételek szervezése. Emellett a rendezvényszervező feladata a rendezvényekhez kapcsolódó részletes költségvetés elkészítése, a munkavégzés ütemezése, a megbeszélések szervezése, a rendezvény programjának megvalósítása és lebonyolítása, kapcsolattartás a beszállítókkal, valamint különféle adminisztrációs feladatok elvégzése.

A rendezvényszervezőnek képesnek kell lennie gyorsan gondolkodni, ha a rendezvény során problémák merülnek fel, valamint meg kell tudnia birkózni az esetleges logisztikai változásokkal. Egy rendezvény teljes körű szervezése és lebonyolítása nagyon hálás folyamat, de rendkívül nehéz szakma – különösen, ha nagyszabású rendezvényről van szó -, amely elkötelezettséget, szakmai tudást és kitartást igényel ahhoz, hogy sikeres élményt nyújtson a résztvevőknek.

Mi ebben is tudunk neked segíteni, vedd fel velünk a kapcsolatot, ha egy hasznos, gyakorlatias képzést keresel!

INGYENES 37 OLDALAS ESETTANULMÁNY

Hogyan szerveztünk meg 3 hónap alatt egy 1 300 fős, 25 éves jubileumi nemzetközi céges
gálarendezvényt a CaliVita® International számára?

Töltsd le az idehaza ritkaságnak számító, ingyenes esettanulmányunkat és tanulj azokból a módszerekből, amikkel te is élménydús és kiemelkedően sikeres rendezvényeket tudsz majd szervezni!