Így öltöztesd a vendégeid!

“A divat elhalványul, a stílus örök.” – Yves Saint Laurent

Habár azt hihetnénk, hogy a meghívott vendégek tisztában vannak az illendő öltözködés alapvető szabályaival, azért ezt mégis jobb nem a véletlenre bízni. Adunk néhány tanácsot, hogy Te is megtaláld a rendezvényedhez illő dress-code-ot.

Így öltöztesd a vendégeid!

Neked, mint rendezvényszervezőnek, elsősorban a stábtagok ruházatával kell foglalkoznod.

Ezzel kapcsolatban három alapvető tippem van a számodra:

1. A technikusok legyenek észrevétlenek.

Ezt úgy tudod elérni, ha például egy hivatalos rendezvényen nem világos színű zakóban és nadrágban tündökölnek, mint égen a csillag, hanem szinte beleolvadnak a háttérbe, és észrevétlenül teszik a dolgukat. Erre a legjobb szín a fekete, és kérd meg őket, hogy a kedvenc piros baseball sapijukat is hagyják otthon.

2. Az öltözet, amennyiben lehetséges, legyen egységes

Természetesen a konyhai személyzet tagjai viseljék az aktuális formaruhát, de a többiek legyenek egységes öltözetben, már csak azért is, hogy könnyen megtalálhatóak legyenek.

A fellépőtől ugyan ritkábban, de szokás kérni, hogy öltözködésében is igazodjon a műsor hangulatához. Egy karibi esten például ne legyen Pokémonos pólóban, mert az mindenkiben visszatetszést fog kelteni.

3. Pontosan határozd meg, hogy mit vegyenek fel a résztvevők

Az sajnos nem elég, ha az szerepel az előírásban, hogy fekete ing, és sötét nadrág. Az ingen lehet, hogy egy hatalmas felirat fog díszelegni, a nadrág pedig rövidnadrág lesz. Az öltözködésre vonatkozó követelmény legyen olyan egyértelmű, amilyen egyértelmű csak lehet.

Az alkalmi öltözet lehet informális, ünnepélyes, és félünnepélyes, illetve ismeretes a következő besorolás is: white tie, black tie, black tie optional, black tie invited, formal, semi-formal, informal, business formal, casual, smart casual.

Az elegancia akkor is számít, ha épp dögmeleg van. A tetoválásokat illik elrejteni. Az uraknak kerülni kell a rövidujjú inget, a hölgyek pedig hagyják a miniszoknyát az esti buliba.

ÜZLETI KOMMUNIKÁCIÓ ÉS VISELKEDÉSKULTÚRA ONLINE KÉPZÉS

Ez az a kurzus, amin elsajátíthatsz mindent, amit az értékes üzleti kapcsolatok kiépítéséhez tudnod kell. Tedd magadévá a tudást, amivel nemcsak ötcsillagos első benyomást tehetsz partnereidre, hanem hitelessé tesz, erősebb alapokra emeli az üzleti kapcsolataidat és a tárgyalások kimenetelét is pozitívan befolyásolja.

Üzleti Protokoll tanfolyam kommunikációs tréning