ISMERED AZ ALAPVETŐ ÜZLETI PROTOKOLL SZABÁLYOKAT?
TÖLTSD KI KÖLTSÉGMENTES TESZTÜNKET, HOGY KIDERÜLJÖN,
MENNYIRE VAGY ILLEMTUDÓ VALÓJÁBAN.

ISMERED AZ ALAPVETŐ ÜZLETI PROTOKOLL SZABÁLYOKAT?
TÖLTSD KI KÖLTSÉGMENTES TESZTÜNKET, HOGY KIDERÜLJÖN,
MENNYIRE VAGY ILLEMTUDÓ VALÓJÁBAN.

Az üzleti élet, de a civil hétköznapok is megkövetelik az alapvető protokolláris szabályokat.

Bár mostani rohanó világunkban kevesebb figyelem tevődik erre a területre, mégis fontos, hiszen az első benyomás erejét nagyon nehéz megváltoztatni, legyen szó baráti vagy üzleti kapcsolatokról.

Ha nem megfelelően viselkedsz bizonyos helyzetekben, emberileg is és szakmailag is rossz megítélést kaphatsz. Ezt a tesztet azért készítettük el, mert szeretnénk képet kapni arról, milyen a hazai helyzet, emellett gondoltuk, te is szívesen teszed próbára tudásodat az illemet érintő kérdésekben. Az étkezés szabályai, ki köszön kinek, kit mutatunk be kinek, és így tovább, ezek a szabályok talán teljesen maguktól értetődnek tűnnek, de hidd el, mégsem feltétlenül azok. Te mennyire vagy illemtudó?

A teszt megalkotója: Micski Marianna, nemzetközi protokoll szakértő, üzleti kommunikációs tanácsadó, a MOE Rendezvényakadémia oktatója.

Executive business coachként különösen fontosnak tartom a helyesen megválasztott és alkalmazott illem, etikett és protokoll szabályok betartását az üzleti, vállalati és a magánélet területén egyaránt. Vallom, hogy csak jól átgondolt és alkalmazott, helyes viselkedési és kommunikációs stílus vezethet minket sikerre. Protokoll tanácsadóként tevékenykedtem már számos multinacionális nagyvállalatnál, nagykövetségeknél egyaránt.

AHOL TALÁLKOZHATTÁL MARIANNAL

Ha készen állsz megtudni, mennyire vagy illemtudó,
vágj bele a tesztbe!

A protokoll összetett terület, a szabályai talán valamelyest lazultak mára, de az üzleti életben vannak olyan kőbe vésett alapvetések, amelyeket tudni kell. Amennyiben úgy érzed, nem lett számodra kedvező a teszt eredménye, vannak üres foltok, meglepődtél bizonyos válaszokon, akkor sincs semmi baj, hiszen egy kis tanulással könnyedén elsajátíthatók ezek a tudnivalók, hogy sose kerülj kellemetlen helyzetekbe.