7 tipp, hogy komolyan vedd az online tanfolyamokat

Az online tanfolyamok sok rugalmasságot jelentenek abban, hogy hol és mikor végezzük a kurzusokat. Jelen koronavírus sújtotta helyeztben még előnyökkel is járhat, hiszen anélkül tudunk tanulni, hogy bárkivel találkoznunk kéne, emellett otthonunk biztonságából vehetünk részt a képzéseken, kihasználva a karantén során rendelkezésünkre álló esetleges, szabad napi 0,5-1 órákat. Ez a rugalmasság azonban nem jelenti azt, hogy lazább, kevésbé komoly képzésekre vállalkozunk, sőt. Hogy az elvégzett online kurzus valóban sikeres legyen, extra elvárásoknak kell eleget tennünk. Adunk 7 tippet, mellyel a siker biztosítható. 

1. Legyenek elvárásaid, és tartsd magad azokhoz

Az online tanfolyamok sok tekintetben egyeznek az offline kurzusokkal, például a követelményszint tekintetében is gyakran ugyanarra számítsunk, sőt, egyes online kurzusok keményebbek, mint egy hagyományos, iskolai rendszerű képzés. Bár nincsenek kialakítva a kötelező szemeszterek, mégis vannak teljesítendő szintek, amelyeket megugorva folytathatjuk csak a kurzust, tehát érdemes komolyan venni a folyamatos készülést, hogy ne maradj le. 

2. Hozz létre egy suli-sarkot

Ha személyesen látogatsz szemináriumokat, akkor megosztod az idődet osztálytermi és az osztálytermen kívüli időszakokra, online tanfolyamnál viszont az egész időt otthon töltöd. Ezért fontos, hogy keress egy csendes helyet, ahol jó az internetkapcsolat, az áramellátás tökéletes, van kellő fény, és főleg nyugalom, hogy a tananyagra összpontosíthass. Amikor pedig bezárod a laptopot, azt vedd úgy, hogy aznapra hazamentél az iskolából, de amíg ott vagy, legyen a teljes figyelmed az oktatáson. 

3. Ismerd meg erőforrásaidat

A lehető leghamarabb szerezd be, és rendszerezd az összes technológiát, amelyre szükséged van az oktatás minőségének maximalizálásához. Kell egy jól működő számítógép, stabil internetkapcsolat, alapvető kép- videókezelő szoftverek. A böngésződ is legyen naprakész. Fontos, hogy minden rendben működjön, hogy ne kelljen megszakítani technikai malőrök miatt az oktatási anyagok hallgatását.  

ÜZLETI KOMMUNIKÁCIÓ ÉS VISELKEDÉSKULTÚRA ONLINE KÉPZÉS

Ez az a kurzus, amin elsajátíthatsz mindent, amit az értékes üzleti kapcsolatok kiépítéséhez tudnod kell. Tedd magadévá a tudást, amivel nemcsak ötcsillagos első benyomást tehetsz partnereidre, hanem hitelessé tesz, erősebb alapokra emeli az üzleti kapcsolataidat és a tárgyalások kimenetelét is pozitívan befolyásolja.

Üzleti Protokoll tanfolyam kommunikációs tréning

4. Maradj jól szervezett

Mint minden kurzusnál, az online oktatás esetében is fontos a szervezettség. Itt nem füzetekre, és irattartó papucsokra lesz szükséged, hanem számítógépeden igyekezd megfelelően rendszerezni a tananyagokat. Ezek többsége általában letölthető, újranézhető. Szükséges is újra átlapozni őket, hiszen memorizálnod kell valamennyit a záró tesztekhez, emellett, ha igazán értékes tudásanyagokat kapsz, azokat elhelyezkedésed után, a munkád során is hasznosíthatod majd. 

5. Figyelj az időre

Bár nincs időhöz kötve az elvégzésük, azért egy sztenderd ideális idő mindegyik esetében meg van határozva, mely alatt illik elvégezni a kurzusokat. Lehetőség szerint egy napi 2-3 óra tanulással 2 hét alatt elvégezhető online kurzust ne húzz el 1 évre, mert saját magaddal szúrsz ki. Használd ki, hogy nem kell hosszú féléveket kivárnod, mint egy iskolai oktatásnál: ha elég gyors és hatékony vagy, akár egy-két hónap alatt profi szintre juthatsz a kiválasztott szakmából. 

6. Tartsd a kapcsolatot hallgató társaiddal, oktatóiddal

Annak ellenére, hogy online tanulsz, és egyedül vagy a számítógépeddel, mégis fontos, hogy kontaktálj a társaiddal, oktatóiddal. Fontos a kapcsolatépítés, és ezt már itt megalapozhatod. Tartsatok videókonferenciát, dolgozzatok fel egy-egy témát videóhívásban, oktatóidat pedig kövesd a közösségi médián, főleg LinkedIN-en, hiszen posztjaikból is sokat tanulhatsz. A jobb online kurzusok esetében a szakmai előadók biztosítanak konzultációs lehetőséget a diákok számára, ezt is használd ki.

7. Ha szükséges, kérj segítséget

Az online tanulásnak nem kell magányosnak lennie. Igaz, hogy az oktatók és diákok nem látják egymást, és nem lehet jelentkezni adott esetben, ha kérdésünk van, mégse félj feltenni: mint fentebb is írtuk, kérhetsz konzultációs lehetőséget, illetve társaiddal is megbeszélheted az üres foltokat, kérdéseket egy-egy témában.

Ha még mindig kétségeid lennének afelől, hogy lehet-e elég komolyan venni egy online kurzust, szeretnénk megnyugtatni, hogy: igen! Tudjuk is, hogy rendezvényszervezés témában online tanulmányaidat hol érdemes elkezdened. ;) 

RENDEZVÉNYSZERVEZŐ TANFOLYAM 30 NAPOS DEMÓ VERZIÓ (KÖLTSÉGMENTES)

Legyél te is feketeöves rendezvényszervező és lesd el a legprofibb mesterfogásokat sikeres rendezvényszervezők gyakorlati tapasztalataiból okulva, a 3+1 részes Online Mesterkurzusban.

Lesd el a legprofibb mesterfogásokat sikeres rendezvényszervezők gyakorlati tapasztalataiból okulva, a 3+1 részes Online Mesterkurzus, valamint a hozzá járó Rendezvénymenedzsment Online Mesterkurzus demó verziójában!