Vedd magadra! Ez az öltözködési szakértők rémálma a hazai rendezvényeken…

Alapvetően egy kész rémálom a hazai stílustanácsadók szerint, ami idehaza történik rendezvényeken öltözködési szempontból. Rettenetes dolgokat lehet látni, a stílus gyakran nem szerepel a meghívott vendégek között.

Vedd magadra! Ez az öltözködési szakértők rémálma a hazai rendezvényeken…

Ennek egyik kiindulási pontja, hogy a rendezvényszervezők nem is követelnek meg dresszkódot, pedig megtehetnék; a szakértők szerint egyszerűen fel kellene tüntetni azt a meghívókban. A rendezvényszervezők azonban biztosra mennek: mivel félnek, hogy a meghívott vendégek zöme úgysem teljesítené az öltözetbeli elvárást, így nem is támasztanak feléjük semmi ilyesmit. Az eredmény pedig egy legtöbbször alul öltözött vagy minden stílust nélkülöző vendégsereg.

Legyen egy rendezvénynek sztorija, koncepciója!

Erről már mi is írtunk korábban. A megfelelően elrendezett asztaloktól, az ételektől, amiket felszolgálnak, még nem lesz egy rendezvény emlékezetes. Az pedig nem jó. Ne letudni akarjuk a rendezvényt, hanem maximálisan kivitelezni, ezzel elvarázsolva a vendégeket! Ha van koncepciónk, ez nagymértékben segíthet a vendégeknek az öltözködést illetően is. Például ha egy Al Capone partyt szervezünk (mint koncepció), akkor adott a gengszterstílus a dresszkódban. Az alaphangulatot máris pozitívan megalapozza a meghívott vendégek ilyetén megjelenése, nem mellesleg biztosítva van az összhang is.

Vedd magadra! Ez az öltözködési szakértők rémálma a hazai rendezvényeken…

Amennyiben nincs ilyen feltüntetett koncepció vagy elvárt öltözködési irány a meghívóban, akkor is alapvető: azzal, hogy szépen felöltözünk, megtiszteljük a vendéglátónkat, valamint a partnerünket is, aki elkísér bennünket. Amennyiben ez hiányzik, maga a tisztelet hiányzik. Gyakran látni rendezvényeken, hogy a hölgyek outfitje tökéletes, de a férfiak mellettük össze-vissza ruhában jelennek meg. Nem öltöznek össze. Pedig ez nem piperkőcség volna, hanem a stílus iránti igényesség. A férfi-nő öltözködése közötti harmónia megteremtésére több mód van; vagy a színek hasonlóak, az anyagok, a fazon, egy-egy kiegészítő színe is sokat lendíthet az összhangon.

“

Még valami: a kánikulai rendezvényöltözet. Sokaktól hallani, hogy nyáron, 40 fokos hőségben képtelenek elviselni a hosszúnadrágot, pedig ez alapvető elvárás lenne hivatalos rendezvény esetén. A rövidujjú ing sem tartozik a stílusos ruhadarabok közé férfiak esetében. Ilyen nyári kánikulában egy hosszú ujjú, könyékig feltűrt ing lehet a jó választás. Az ing lehetőleg ne legyen átlátszó. Pólót venni alá kész öngyilkosságnak tűnik a hőségben, hiszen dupla rétegről beszélünk, amely ilyenkor melegít. Minőségi anyagból készült darabokat igazán kifizetődő választani, ezeket könnyebb viselni nyáron is, kellemesebb érzetet biztosítanak, jól szellőznek.

Nőknél még mindig hangsúlyozni kell: hivatalos eseményen kötelező a melltartó a blúz alá minden esetben, aszaló forróságban is. A lapos talpú szandálok megengedettek, de természetesen nem a nyári, flangálós flip-flopokra gondolunk.

Vedd magadra! Ez az öltözködési szakértők rémálma a hazai rendezvényeken…

Külön hangsúlyt érdemes fektetni a speaker, műsorvezető öltözetére. Amennyiben koncepcióban gondolkodunk, akkor evidens, hogy a konferanszé ennek megfelelően jelenik meg, de ettől függetlenül is – mivel ő a rendezvényünk arca – legalább az ő öltözködésében érdemes stílustanácsadó véleményét kikérni. Az eseményről készült fotók nagy részén szerepelni fog, így nagyon fontos, mit közvetít már megjelenésével is a rendezvényünkről.

A hostessek esetében szintén érdemes szakértőre bízni az öltöztetést, manapság igen elterjedt a leegyszerűsített sötét alj-fehér felső egyszeregy, de ennél azért lehet bátrabbnak lenni. Egy-egy jól megválasztott ruhával vagy feltűnő kiegészítővel karakteresebbé válik a rendezvényünk, jobban érződik a szervezettség, a „mindenre gondolás”, hogy a vendég érezze, valóban minden területét végiggondoltuk a rendezvénynek, annak érdekében, hogy ő jól érezze magát.

Ha további tippeket szeretnél kapni professzionális rendezvényszervezéssel kapcsolatban, ajánlom figyelmedbe RendezvényBiblia című könyvemet!

Fotók: Pinterest