Mi lesz az első dolog, amit csinálni fogsz a koronavírus után? 

Mi lesz az első dolog, amit csinálni fogsz a koronavírus után? 

Neked mi hiányzik a legjobban, most a karantén idején? Mit fogsz először csinálni, miután végre minden visszaáll a régi kerékvágásba? – A fenti kérdésekkel világszerte számos felmérés készült már, a válaszok és vélemények többségéből kiderül, hogy az emberek rettenetesen kivannak már a bezártságtól, szabadságuk korlátozásától, a megszokott szolgáltatások igénybevételének akadályoztatásától, ezért alig várják, hogy minden újra olyan legyen, mint azelőtt, és természetesen, a rendezvények szabad látogatása sem maradt ki a felsorolásukból. Lássuk, melyek azok a dolgok, amelyek a leginkább hiányoznak a többségnek? 

Természetesen az első helyen mindenkinél a család, a barátok meglátogatása a leginkább vágyott tevékenység, az édesanyák, nagymamák, nagypapák megölelése. A következő helyeken pedig az alábbiak állnak. 

1.Kényeztetés

Talán sokaknak meglepő, hogy az első helyen szerepelnek a szépségkezelések. A fodrászat, borbély látogatása, műköröm, szemöldökfestés, miegymás. Sokan a karantén alatt otthoni eszközökkel próbálkoztak, ki több, ki kevesebb sikerrel, a szolgáltatóknak mindenesetre bizonyosan fel kell készülniük egy hajrára, amint a járványhelyzet véget ér. Elképzelhető, hogy extra rendbe tételekre is számítaniuk kell, hiszen jó páran csinálnak nagyobb kárt, a do it yourself elve alapján végezve. Időpontokat tehát már most érdemes jó előre foglalni a fenti szolgáltatásokra. 

2. Éttermek

Az éttermek is rettenetesen hiányoznak mindenkinek, és bár nagyon sokan felszedtek pár kilót a folyamatos otthonlét, és állandó rágcsálás, hűtőnyitogatás közepette, mégis vágynak az ínyenc ételekre, és kedvenc helyeik meglátogatására, a szusira, a mexikóira, egy jó steakre, minden olyanra, amit otthon vagy macerás vagy szinte lehetetlen éttermi színvonalon elkészíteni, nem is beszélve a kellemes miliőről. 

3. Egy éjszakai kiruccanás

És akkor jöhetnek a rendezvények, a szórakozás lehetősége, amely miatt sokakban komoly elvonási tünetek alakultak ki. A klubok és kocsmák sosem volt érdeklődésre készülhetnek, és az alkoholtartalmú italok gyártói is örömmel konstatálhatják majd a visszatérő éjszakai élet számukra pozitív hatásait. 

4. Fesztiválok és koncertek

A fesztiválok és események betiltása miatt nem csoda, hogy a közönség ki van éhezve az élőzenére, a kedvenc zenekarára, előadóművészére; ez kiemelt helyen szerepel a prioritási listán. Néhányan már fontolgatják a jegyvásárlást, a közönség alig várja a jóhíreket annak kapcsán, mikor látogathatók újra az ilyen nagyszabású összejövetelek Amint megnyílik rá a lehetőség, a jegyek villámgyorsaságban fognak elfogyni – ez borítékolható. 

5. Maradok otthon

Nos, ilyen is van. Sokan vannak, akik élvezik az otthon töltött időt, a Netflixet, a videójátékokat, és úgy tűnik, hogy a tiltások után sem fognak kirúgni a hámból, legfeljebb annyiban, hogy rendelnek egy újabb videójátékot otthonra, vagy kibővítik tévés előfizetésüket, és tökélyre fejlesztik a ki nem mozdulást. 

6. Ki a szabadba

Akár strandra menni vagy egy erdei sétára, és új élményeket szerezni azon tevékenységek között áll, amelyre a fogyasztók már nagyon vágynak, ideértve a természettel való újbóli kapcsolat létrejöttét. Várják őket a nemzeti parkok, hegyi üdülőhelyek, csendes menedékek, ahol noha szintén nem a nyüzsgés és pezsgés lesz a jellemző, akárcsak a karantén idején, de a szabadságérzet mégis abszolút megtapasztalható. 

7. Shopping

Az online vásárlás folyamatosan lehetséges ugyan, de a shopping mániásoknak kínkeserves, ha nem járhatnak boltról boltra, nem tapinthatják végig, és nézhetik át saját szemmel a divat újdonságokat. Ez jó hír a divatkereskedők számára, hogy bár az online vásárlás most igen népszerű lett, mégsem tud teljesen teret veszíteni az offline shopping, hiszen az érzékszervi vásárlás elengedhetetlen sokaknak.  

8. Utazás

Hát persze! Nincs olyan megkérdezett, aki ne tenné a lista elejére az utazást. A korlátozások feloldása után sokan azonnal terveznek utazni, a cél a „bárhova”, csak menni lehessen. A kérdés, hogy mikor merünk-e majd szabadon járni a világban újra… 

9. Sportesemények

A sportrajongók számára a sportolás maga, illetve a sportmeccsek látogatása is a lista elején áll. Az aktív életet élők szerintünk már kimaxolták az otthoni sportolás lehetőségeit, hiányzik számukra is a közösség húzó ereje, a megfelelő atmoszféra arra, hogy motiváltak legyenek a napi testedzésre. Ugyanígy lényeges számukra, hogy kedvenc sportjuk rajongójaként élőben vegyenek részt sportrendezvényeken akár mint versenyzők, akár mint szurkolók.

A társadalmi interakció hiánya megkérdőjelezhetetlen. Az újra együtt levés lehetősége mindenek felett elsődleges mindenki számára. Az eseményszakma pedig a fenti felmérési eredményekből erőt meríthet, tudva, hogy eljön újra az az idő – reméljük, minél hamarabb -, amikor a sok-sok elmaradt élmény pótlására annyi rendezvényes szakemberre és eseményre lesz szükség, mint már régen nem… 

INGYENES 37 OLDALAS ESETTANULMÁNY

Hogyan szerveztünk meg 3 hónap alatt egy 1 300 fős, 25 éves jubileumi nemzetközi céges
gálarendezvényt a CaliVita® International számára?

Töltsd le az idehaza ritkaságnak számító, ingyenes esettanulmányunkat és tanulj azokból a módszerekből, amikkel te is élménydús és kiemelkedően sikeres rendezvényeket tudsz majd szervezni!