Mit szervezz 2019-ben?
Rendezvényötletek, amikkel nagyot szólhatsz! (Harmadik rész)

Megérkezett a harmadik rész is! Előző két cikkünkben kiveséztük a közösségi rendezvényötleteket, áttekintettük, milyen ütős társadalmi célú rendezvényekkel villanthatsz nagyot, és most következzen az utolsó része sorozatunknak, amelyben a csapatépítő rendezvényeken fogunk ötletelni, hiszen az is egy fontos terület.

Miért van szükség csapatépítő rendezvényekre?
Egy olyan világban, ahol a figyelem középpontjában az ügyfél elégedettsége áll, a vállalkozások gyakran elfelejtik a legértékesebb eszközöket – az alkalmazottakat. A csapatépítés, és az ott speciálisan tervezett tevékenységek nemcsak a munkavállalók morálját erősítik, hanem az üzlet sikerét is növelhetik. Mert igenis fontos, hogy egy jó közösségben több legyen az alkalmazottak között nettó munkakapcsolatnál. Bízniuk kell egymásban, számítani a másikra, kellenek közös pontok, közös élmények, akár barátságok.

Egy csapatépítő:

  • Segíti a tagok közötti kommunikációt

  • Motiválja a munkatársakat

  • Serkenti kreativitásukat, problémamegoldó képességüket

  • Növeli az egymás iránti bizalmat

  • Összességében a termelékenységet növeli

No, a fentieket mind segítik a csapatépítők tehát, az alábbiakban pedig áttekintünk néhány lehetőséget arra, hogy pontosan milyen típusú csapatépítő tréningeket érdemes szervezned.

Csapat bowling verseny
Egy csapatépítő tréning nem kell, hogy feltétlenül napokig tartson, egy wellness hotelben. Lehet az egy közös, havonta megrendezett bowlingozás is a kollégáknak. Hiszen ki nem kedveli a bowlingot? Önfeledt időtöltés, két csapat játszhat egymás ellen, a csapattagok egymás jobb eredményéért küzdenek, az összetartás erősödik. Észrevétlenül, szórakoztató módon támogathatod vállalkozásod működését.

Karaoke night
Mindannyiunkban él egy világhírű énekes, még akkor is, ha legtöbbünkből csak a zuhany alatt tör elő. Rendezz karaoke éjszakát, és engedd meg, hogy az emberek kiénekelhessék magukat, igazán felemelő élmény. Az egymásért szurkolás, mások támogatása, elismerése szintén nagyon fontos élmény, mely átvihető a munkahelyi környezetbe is.

Sziklamászás
A kalandos sportok izgalmas újdonságot jelenthetnek az alkalmazottaknak. A sziklamászás sok szinten működik, mint csapatépítő gyakorlat, mert valódi csapatmunkát, egymásra figyelést igényel. Akár szabadtéri kalanddá válik, akár egy sziklamászó központban próbálkoztok, biztosan megtérül szakmailag is az ott befektetett energia.

Borkóstolás
Még ha nem is sokat tudsz a borokról, egy borkóstoló-kirándulás nagyon szórakoztató csapatépítő lehet, már csak amiatt, hogy közösen felkerestek és felfedeztek egy nyugodt, gyönyörű borvidéket. Vannak pincészetek, amelyek ésszerű távolságra helyezkednek el a várostól, így rengeteg lehetőség adott! A jókedv garantált és a mély, nagy beszélgetések, ami kulcsfontosságú a bizalom kialakulásában.

Főzőtanfolyam
Azt mondják, hogy a szívhez a gyomron át vezet az út, és valóban, egy jó közös főzés megannyi élményt rejt, amely közelebb hozza az embereket, hát még a közösen főzött mű elköltése. Szórakoztató, interaktív esemény, szokatlan és kihívást jelentő dolog sokaknak.

Improvizáció
Semmi sem köti össze jobban a csapatot, mint egy improvizációs tréning. Nagy kihívást jelent, és az embereket a komfortzónájukból alaposan kimozdítja. A problémamegoldást mindenképpen segíti, valamint azon személyek feloldódását, akik egyébként könnyen zavarba ejthetők, ugyanis a nevetés oldja a feszültséget- ez is egy része a szórakozásnak. Improvizáció lehet bármilyen szerepjáték, feladatmegoldás, a képzelet a határ.

Fordított nap
A kölcsönös megértés, az empátia létfontosságú kérdések a csapatmunka terén. Rendezz egy pszichodráma rendezvényt, ahol a munkatársak egy napra átveszik egymás szerepét. A munkavállalók szemszögéből jelentősen változik majd a másik fél megítélése, megértése, egyben szórakoztató, vicces időtöltést lehet.

Legjobbak napja
Bármi, ami azt mondja egy munkavállaló számára, hogy a munkája értékes, kiváló ötlet. Növeli az önbizalmat, motivációt ad, fokozza a munkakedvet. Rendezz megbecsülés napját, ahol minden munkaadót megdicsérsz, jutalmazol valamiért, amiben sikeres volt, legyen az bármilyen apró feladat. Emeld ki pozitívan azt is, aki esetleg kevésbé csillogtatta meg képességeit az előző időszakban, meglátod, ezzel bátorítod majd egy eredményesebb folytatásra.

Motivációs beszélgetések
Mindenkinek lehet olyan története, útkeresése, túlélési vagy újrakezdési élménye, amely motiválóan hathat másokra. Rendezz munkavállalóid számára motivációs napot, ahol elmesélhetik, nekik hogyan sikerült, mit tettek a siker érdekében. A pozitív energiák átjárják majd valamennyi jelenlévőt, ez nagyon jó hatással lesz a közös munkára is.

Környezetbarát nap
Szervezz környezetbarát kampányt az alkalmazottak számára, ahol közös szelektív gyűjtésbe, faültetésbe kezdtek, akár újrahasznosított termékeket készítetek. Tervezd meg mondjuk egy egész hetesre ezt a környezetvédelmi kampányt, melynek végén értékeled, jutalmazod a résztvevőket. Igyekezz olyan jutalmat kitalálni, melyért közösen kell megdolgozniuk, hogy erősítsd a csapatszellemet.

Önkéntesség
A közösségi célú önkéntesség a munkatársainkkal kiváló módja a kölcsönös megértés és szolidaritás erősítésének. Szervezhetsz egy adománygyűjtő eseményt, ahol a különböző pozíciókban dolgozó beosztottak egyenlőként, önzetlenül dolgoznak együtt egy jó cél érdekében. Meglátod, soha nem látott pozitív változást tapasztalsz majd rajtuk.

A fenti csapatépítő ötletekkel garantált sikerre számíthatsz, próbáld ki bármelyiket, ha segítségre van szükséged, írj nekünk! Reméljük, hasznosnak találtad három részes rendezvényajánló sorozatunkat. Tarts velünk, és olvasd blogunkat hétről hétre további rendezvényszervezéssel kapcsolatos, érdekes és hasznos cikkekért.