Mit szervezz 2019-ben?
Rendezvényötletek, amikkel nagyot szólhatsz! (Második rész)

Itt a második rész! Előző cikkünkben már összeszedtünk neked egy rakás jó közösségi rendezvényötletet, melyen érdemes elgondolkodnod. Ezek kész rendezvényötletek, amikkel biztosan sikert érsz el 2019 hátralévő több mint fél évében. A sornak még korán sincs vége, hiszen újabb ötletcsokrot szedtünk össze neked, ezúttal a társadalmi célú rendezvények témakörében. Ezek olyan rendezvények, amelyek valamely társadalmilag fontos, jó célra fókuszálnak. A jótékonysági és adománygyűjtési események is ilyenek például, ezeken belül is fussuk most át azokat az abszolút tuti befutónak mondható rendezvényeket, amelyekkel érdemes elindulnod idén.

Egyre több vállalkozás szeretné színes rendezvényelemekkel érdekesebbé tenni eseményét, itt is jól jöhetnek a civil szervezetek által kínált rendezvényprogramok, melyek egyrészt újdonságfaktorként is hatnak, másrészt, ha kulturális célú rendezvényeket, szűrőprogramokat szervez egy vállalkozás, az pozitívan hat vissza magára a cégre is. Emellett számos kutatás kimutatta, hogy például a jótékonysági programokban való részvétel jó érzéssel tölti el egy vállalat alkalmazottait, és a stressz faktorukat is csökkenti. Általuk a munkatársak közösséggé formálódnak, tehát akár csapatépítésként is felfogható események ezek – de, akkor lássuk konkrét példákon át.

Jótékony szerencsejáték?

Ragadd meg a szerencsejáték jótékony oldalát, mert egyrészt nagyon szórakoztató játszani, sőt, még pozitív élmény is, hiszen segíteni mindig jó másokon. Az adományozás szellemében hozz létre egy ideiglenes játéktermet, ahol önfeledten játszhatnak vendégeid. A fabatkák és más játékpénzek forgatása kevés kockázattal, viszont annál nagyobb élménnyel jár számukra. Az eseményt kapcsold jótékonysághoz, például keress szponzorokat, akik pénzbeli támogatását felajánlhatod. Kérj fel szakembereket, és próbáld dekorációban megidézni egy kaszinó miliőjét a nagyobb hatás kedvéért.

Gyermekművészeti kiállítás

Az iskolák többsége segíti a kreativitást és inspirálják a fiatal tehetségeket, de számos intézményből mégis hiányzik ez, és látható a művészeti szemléletű gyermekek meg nem értése. Mindig hálás feladat felkarolni ezért a fiatal tehetségeket, mely szerepben te is részt vehetsz! Szervezz kiállításokat a gyermekművészet támogatására, akár jótékonysággal egybekötve.

Kisállatok szeretete

Minden állatbarát számára tökéletes és érdekes program lesz, ha kisállat showt szervezel. Az ilyen kiállításokon bemutathatók különleges példányok, állatsimogatót biztosíthatsz a gyermekeknek. Ez egy teljes családot érdeklő program lehet. Azt is megcsinálhatod, hogy a családokat arra buzdítod, hogy saját kisállatukat is hozzák magukkal a kiállításra, így egy hatalmas állatbarát közösség találkozhat. Keress szponzorokat a rendezvényhez, és tágas helyszínt biztosíts neki.

Élelmiszerművészeti kiállítás

A gasztro vásárok egyre népszerűbbek, főleg, ha háztáji különlegességekről van szó. De miért is ne lehetne gigantikus élelmiszerkiállításokat rendezni, és ezt is művészetként felfogni. Különböző kategóriák szerint, tematizálva mutathatsz be ételcsoportokat, akár nemzetek kedvenceit. Az ilyen jellegű események valóban közkedveltek, és igazán megcsillogtathatod rendezvényszervezői kreativitásodat bennük.

Szociális kapcsolatok workshop 

Észrevetted már a környezetedben, mennyire kikopott mára a régi etikett? Manapság az alapvető illemtani kérdésekkel sincs tisztában az emberek nagy része, ezért társadalmilag fontos lehet egy olyan eseményt szervezni, ahol ez kerül előtérbe. A szakmai etikett, a különféle módszertanok, a testbeszéd, gesztusok alkalmazásának művészetéről témázni különleges ötlet lehet egy rendezvényen, és valóban fontos.

Multikulturális fesztivál

A közönség egyre lelkesebb és nyitottabb manapság, ha multikulturalizmusról van szó, érdemes hát kihasználni érdeklődésüket, és olyan eseményt létrehozni, ahol a különböző etnikai háttérrel rendelkezők bemutathatják saját kultúrájukat, művészetüket.

DIY Challenge Fest

A csináld magad kézművesvásárokkal hatalmas érdeklődést mozgathatsz meg, hiszen fénykorát éli ez a műfaj. Ha lehetőséget biztosítasz akár különböző témák szerint is az egyes kézműves technikák kipróbálására, mint agyaggyártás, papírfeldolgozás, gyapjúmunkásság, stb., az elkészült termékeket eladásra is kínálhatod, a bevételt pedig jótékony célra ajánlhatod fel.

Jótékonysági konferencia

A konferencia az egyik legjobb módja annak, hogy a szakemberek egy bizonyos iparágban találkozhassanak egymással, és megoszthassák ötleteiket. Gyakran az ilyen típusú események több napig tartanak, és sok munkát kell tenni a tervezési és szervezési szakaszba. Mivel a konferenciák általában nagy összejövetelek, a megfelelő helyszín megtalálása elég nehéz lehet, valamint az is kulcsfontosságú, hogy kit találsz főszónoknak. A szakmai konferenciákat népszerűbbé teheted, ha jótékonysági vonulatot is adsz nekik, például egy vacsorával, melynek bevételét felajánlod.

A fenti rendezvények bármelyikével sikeres, társadalmilag fontos és hasznos rendezvényt szervezhetsz/ajánlhatsz partnerednek 2019-ben. Ha szeretnél további rendezvényes tippeket, ötleteket olvasni, kövesd hétről hétre blogunkat.