Mit szervezz 2019-ben?
Rendezvényötletek, amikkel nagyot szólhatsz!

Mit szólnál ahhoz, ha lenne egy ötlettár, amelyet csak átböngészel, és máris sikeres rendezvénytippek egész sora áll rendelkezésedre. Nincs szükséged agyalásra, kutatásra, mert ebből az összeállításból megtudhatod, milyen rendezvényeket érdemes szervezni, melyekre van a legnagyobb kereslet manapság. Az emberek imádják, ha tartalmasan tölthetik szabadidejüket. Imádják a fesztiválokat, a tartalmi értéket ígérő hétvégi programokat, ezért ha pontosan tudod, mely rendezvénytípusokat érdemes becsempészni akár vállalati kommunikációdba, nyert ügyed lesz.

Képzeld el, hogy mi összeállítottunk neked egy bőséges listát, amelyből 2019-ben még csemegézhetsz, sőt, többrészes sorozatunkban kategorizáljuk is valamennyit.

Hozunk neked ötletet:

  • Nyilvános eseményekre

  • Társadalmi célú eseményre

  • Csapatépítő rendezvényekre

  • Zenés, táncos programokra

  • Arra, hogy hogyan hozd össze a barátokat

  • És arra, hogy pusztán a szórakozás kedvéért milyen rendezvényt szervezz

Tehát itt vagyunk, néhány nagyszerű esemény ötletével, te csak készíts egy jó kávét, dőlj hátra, és bízd ránk az ötletelést, kezdjük!

Nyilvános események

Ezek tehát azok, amelyek bárki számára elérhetőek, látogathatók, széles közönséghez szólva. Ilyen eseményekben mindig megéri gondolkodnod, ha az a célod, hogy nagyobb tömegeket érj el. Jó, mert azon túl, hogy sokak számára elérhető, sokan beszélnek majd róla, így extra hírverésre számíthatsz, pláne, ha kreatív ötletet választasz, mint például, amiket mi ajánlunk.

Kerékpár örülteknek

Nagyon sokan rabjai a kerékpározásnak, ezért tavasszal, nyáron bizonyosan siker lehet egy kerékpáros rendezvény. Helyszínül választhatsz egy strand melletti vagy tópart melletti területet, ami sokszor kalandosabb és többféle időtöltési lehetőségek kínál, mint egy szimpla országúti vagy hegyi bicikliút.
Tipp: Gondoskodj az útvonal biztonságáról, elsősegélynyújtásról, frissítőkről mindenképpen. A résztvevőknek nyomtass pólót, melyet regisztrációért cserébe kapnak, és viselhetnek, amely reklám elhelyezési felület is neked.

A vígjáték napja

A nevetés a legjobb orvosság. Egy durva munkahét után az emberek szeretnének szórakozni. Miért nem rendezed meg a vígjáték napját, hagy engedjék ki magukból a felgyülemlett stresszt! Hívj meg stand up-os fellépőket, vagy hirdesd meg saját stand-up fesztiválodat, ahol fiatal tehetségeket vársz a témában.

Filmfesztiválok

Ha filmfesztivált szeretnél szervezni, szükséged lesz egy fejlett művészi érzékkel rendelkező segítőre, aki ismeri minden idők legjobb mozijait, és ráadásul lehetőleg kompatibilisen a megfelelő célközönség számára. A szabadtéri moziknak egyre nagyobb a keletje újra, és autós mozival is nagyot villanthatsz, hiszen ismét keresett, különleges élményt kínál. Oldd meg a rendezvény hírének terjesztését szabadúszó újságírók útján vagy digitális média által. Vonj be forgatókönyvíró ügynökségeket, reklámügynökséget, hogy minél profibb legyen a lebonyolítás.

Szakácskönyv fesztivál? Yess!

Egyre több a főzős műsor, sztárséf kereső. Miért? Mert egyre nagyobb divat főzni, hiszen az ételkészítés is értékes időtöltés, pláne, ha társaságban tesszük ezt. Lovagold meg ezeknek a műsoroknak a hullámait, és szervezz olyan fesztivált, ahol a résztvevők különböző ételeket próbálhatnak elkészíteni. Mivel egy konyhában korlátozott hely áll rendelkezésre, így az egészet jobb szabadtérre kigondolnod. Hogy mit főztök, az már legyen a cégedhez illeszkedő koncepciód része; egy horgászbot forgalmazó cégnek kézen fekvő lehet egy halászlé fesztivál. A résztvevőknek biztosíts lehetőséget a kóstolásra, és adj díjat teljesítményükért.

Tehetségkutató show!

Legyen szó akár gyerekekről, akár felnőttekről, a tehetségkutató nagyszerű módja az embereknek, hogy megmutassák képességeiket, és szórakoztassanak másokat. Ezeknek az eseményeknek az egyik nagyszerű vonása az, hogy csaknem bárki beléphet – színészek, énekesek, komikusok, tornászok, zenészek és egyéb készségekkel rendelkezők. A show mellé létrehozhatsz online szavazást, hogy a nézők dönthessék el, ki a legjobb.

Bábjátékok napja

Hozzuk divatba újra a bábszínházat, akár vicces formában, felnőtteknek is! Történeteket mindannyian szeretünk hallgatni, a bábbemutatók pedig igazán hatásosan egészítik ki azokat. A meghívottakat kérd meg, hogy alakuljanak át bábfigurává, a dress code tehát jelmez legyen, és akár maguk is játszanak el valamit. Ha profi kivitelezésre vágysz, kérj fel bábszínészeket, bábrendezőt, hogy segítsenek.

Műhely és írófesztivál, szobrász fesztivál

Most röviden térjünk vissza egy komolyabb eseményre. Szervezz művészeti workshopokat! Autógyártó cég vagy? Hirdess pályázatot képzőművészeknek vagy a jövő tehetséges mérnökeinek, hogy workshopodon rajzolják meg a jövő autóit. A műhelyt napközben szervezd, hogy a természetes fény biztosítva legyen. Forgass élő videót az egészről, és tedd közzé. Ugyanígy írófesztivált is szervezhetsz a könyv szerelmeseinek – a napokban volt a Magyar Költészet napja. Adj nekik lehetőséget, hogy találkozzanak írókkal, legyenek felolvasások. Készüljenek interjúk, videók, írj ki versíró vagy prózaíró pályázatot a rendezvény előtt, értékes díjért. Szobrász fesztivál? Hoppá!
Szervezz egy nyilvános eseményt, ahol a legjobb szobrot készítő személy jutalmat kap! Az agyaggal bármi is szórakoztató, és a vendégeknek lehetőségük lesz arra, hogy formába öntsék gondolataikat. Költségvetésbarát esemény, az agyagból készült csodákból a rendezvény második etapjaként kiállítást is szervezhetsz.

Reméljük, sikerült hasznos – nyilvános rendezvényötletekkel ellátnunk téged! A jövő héten ismét jelentkezünk, akkor többek között a legjobb társadalmi célú rendezvényötleteket tekintjük át.