Azahriah meghívása egy rendezvényre: tanácsok és fontos szempontok

Azahriah meghívása egy rendezvényre: tanácsok és fontos szempontok

Az eseményszervezés igazi művészet, amely számos összetevőt ötvöz, hogy egy felejthetetlen élményt teremtsen a résztvevők számára. Az egyik legkritikusabb döntés, amivel szembe kell néznie az esemény szervezőinek, az előadók és műsorok kiválasztása. Az előadók és műsorok kiválasztása rendkívül fontos, mivel ők adják meg az esemény hangulatát és sikerét. De vajon minden alkalommal szükséges a legnagyobb sztárt, például Azahriah-t meghívni rendezvényünkre?

Azahriah jelenleg Magyarország egyik legismertebb és legkedveltebb előadója, különösen a fiatalok körében. Koncertjeire rekordszámú jegy fogy, és a hírek szerint a Puskás Arénában is újabb teltház várható. Ezek a tények nyilvánvalóan vonzóvá teszik az ötletet, hogy meghívjuk őt rendezvényünkre. Azonban, mielőtt elköteleznénk magunkat a döntés mellett, érdemes megfontolni néhány fontos szempontot.

Célközönség

Minden esetben az esemény célját és közönségét kell szem előtt tartani. Azahriah kiváló választás lehet, ha a fiatalokat célozzuk meg, akik rajonganak érte. De ha rendezvényünk más korosztályokat is célba vesz, akkor érdemes alternatívákat is fontolóra venni. Például egy vállalati rendezvényen talán más stílusú előadók jobban passzolnának.

Írd körül pontosan a közönségedet – a célcsoportod ismerete, mint a kommunikációs szakma egyéb területein is, az egyik legfontosabb, amiben tisztán kell látnod. Kik is a vendégeid? Meglévő vagy leendő partnerek, idősebbek, fiatalabbak, kísérővel jönnek vagy anélkül? Ismerd az ízlésüket, kutass az aktuális trendek után, milyen programtípus érdekelheti/nyűgözheti le őket, amely természetesen a rendezvénykoncepciódba is beilleszthető, és a vendégeidhez egyaránt közel áll.

Időpont

Az előadó elérhetősége és időbeosztása is meghatározó tényező. Azahriah például egy kiemelkedően elfoglalt előadó, így nem mindig lesz könnyű elérhetővé válni az időpontok tekintetében. Ezt mindenképpen vegyük figyelembe, amikor a dátumokat tervezzük.

Rendezvény típusa

Milyen jellegű rendezvényt szervezünk? Egy esküvőn más műsort igényelhetünk, mint egy zenei fesztiválon. Az előadó kiválasztásánál mindig vegyük figyelembe a rendezvény stílusát és célját. Például, egy oktatási konferencián egy híres előadó lehet a középpontban, míg egy gálavacsorán inkább egy szórakoztató műsor lehet az ideális választás.

Költségvetés

Az előadó meghívásának költségei jelentős tényezők lehetnek. Azahriah költségei magasak lehetnek, és nem csak az előadói díjat, hanem az ehhez kapcsolódó technikai és szervezési költségeket is figyelembe kell venni. Mindig tervezzük meg a költségvetésünket, és gondoljunk a jegyeladásból, szponzorokból és egyéb bevételekből származó bevételre is.

Légy tisztában azzal, mennyi ideig tudod lekötni a hallgatóságod figyelmét – a gyakorlat azt mutatja, hogy 30-40 percnél tovább nehéz koncentrálni bármire is, így lehetőség szerint ne tervezz hosszabb időtartamokra az egyes programokat tekintve. Persze egy céges rendezvénynél ezt nem könnyű szem előtt tartani, ha a hosszú, akár órákon át tartó előadásokra gondolunk. Ha lehetőséged van rá, inkább gondolkodj több kisebb, rövidebb etapban, ha fontos számodra, hogy valóban befogadja üzenetedet a hallgatóság. Ennek alapján percre pontos forgatókönyvet szerkeszthetsz, ha tudod, milyen standard műsoridők léteznek. A zenekarok nagy része általában 90 perces műsort ad, az élő zenekari előadások 60, a fél playback produkciók és prózai előadások többnyire 30 percesek. Ha szeretnéd tudni, hogyan építsd fel egy klasszikus céges vacsora forgatókönyvét, olvasd el Rendezvénybiblia című könyvemből.

Technikai szempontok

Az előadó meghívásakor ne csak az előadói díjat vegyük figyelembe, hanem azt is, hogy rendelkezésre állnak-e a megfelelő technikai eszközök a műsor megvalósításához. Szükség lehet színpadtechnikai és hangtechnikai berendezésekre, valamint a riderben megadott igények teljesítésére. Ezenkívül gondoljunk a szükséges műszaki személyzetre is.

Az előadó kiválasztása sosem lehet egy sablonos döntés, és mindig az adott rendezvény céljának és közönségének megfelelően kell eljárni. Azahriah meghívása kiváló választás lehet bizonyos eseményekre, de lehet, hogy más előadók vagy műsorok jobban illenek a rendezvényünkhöz.

Végül is, a lényeg az, hogy az eseményszervezés során mindig a közönség és az esemény célja kerüljön előtérbe. Legyen szó ismert előadókról vagy kevésbé ismert műsorokról, a siker kulcsa a gondos tervezés és a megfelelő kiválasztás. Az előadók hozzájárulnak az esemény sikeréhez, de sosem feledkezzünk meg arról, hogy az igazi csillagok mindig a közönségünk lesznek. Az esemény szervezése izgalmas és összetett feladat, és a jó döntések csak még felejthetetlenebbé teszik az élményt minden résztvevő számára.

Tartasd be az alapvető szabályokat a rendezvényen – biztosítsd be magad a rendezvényen minden ponton:

 • állapodj meg a közreműködőkkel a lemondási feltételekről
 • határozd meg a felhasználás szabályait, például amelyek a rendezvényről esetlegesen készülő televíziós felvételekre vonatkoznak
 • ügyelj rá, hogy csak a közreműködők engedélyével készülhet kép vagy videóanyag
 • mindig minden szolgáltatást és programot írásban foglalj le, így véded magad
 • kötelezd fellépőidet a színpadra lépés előtt 30 perccel a megjelenésre
 • a rendezvényhelyszíned mindig rendelkezzen üzemeltetési és működési engedéllyel
 • mindig gondoskodj esőnapról rossz idő esetére, ha szabadtéri rendezvényben gondolkozol

Ha zenés-táncos rendezvényt szervezel, érdemes elolvasnod ezt a cikkemet is: Zenés, táncos rendezvény 2023-ban: milyen engedélyekre van szükség?

RENDEZVÉNYSZERVEZŐ TANFOLYAM ONLINE KÉPZÉS

RENDEZVÉNY-
SZERVEZŐ TANFOLYAM ONLINE KÉPZÉS

 • Bejelentett rendezvényszervező képzés, tanúsítványt kapsz

 • Szakmai gyakorlati munkalehetőség élő rendezvényeken*

 • Elektronikus oktatási felület: a tanfolyam a jelentkezést követően azonnal megkezdhető

 • Fantasztikus esettanulmányok (PDF): eddig még sehol nem publikált, magyarországi vonatkozású tanulmányokat olvashatsz

 • Rendezvénysegédletek (PDF, XLS, DOC): életmentő rendezvénysegédletekkel is ellátunk

rendezvényszervező tanfolyam