& akkor leszakadt ránk az ég – Amikor az időjárás nem kegyes a rendezvényedhez

A szabadtéri rendezvények esetében feltétlenül gondolni kell arra, hogy a meghívottakon kívül tiszteletét teheti rajta egy zivatarral fűszerezett jégeső, vagy épp a hőség gátolja meg a sikerességet. Mindig kell egy „B” terv, egy biztonsági terv, és ha már így alakult, szükséges egy esőnap kialakítása is.

& akkor leszakadt ránk az ég Amikor az időjárás nem kegyes a rendezvényedhez

Szerencsére manapság már a rendezvény előtt egy héttel elég biztosnak mondható az időjárás előrejelzés, így bőven lehet tervezni. Természetesen a meteorológiai előrejelzés is tévedhet, de a felelősség ekkor is a rendezvény szervezőjére hárul, nem hibáztathatjuk az égieket.

Veszélyre, az időjárásban bekövetkezett váratlan fordulatra mindig számolni kell, hiszen atomi pontossággal képtelenség megjósolni a jövőt. A rendezvény napján is érdemes tehát félszemmel figyelni a riasztásokat, figyelmeztető jelzéseket, és megtenni a szükséges lépéseket ahhoz, hogy a rendezvény terve ne dőljön dugába.

Mi ezeket az oldalakat figyeljük folyamatosan SMS-ben, weblapon, vagy e-mailen keresztül: OMSZ, idokep.hu, met.hu,

Ugye Te is szoktál biztosítást kötni a rendezvényedre? Nem érdemes rajta spórolni, mert baj esetén egy alulbiztosított rendezvény nem várt költségeket róhat a szegény szervező fejére.

Ha bekövetkezik a várt, vagy nem várt, kedvezőtlen meteorológiai esemény, gyorsan kell cselekedni. A lehetőségek, és az időjárási viszonyok súlyossága tükrében három okos dolgot lehet tenni a rendezvénnyel:

  • bezárni

  • szüneteltetni

  • zárt helyen folytatni

Mit tehetsz pánik ellen?

A tömegpszichológia szabályai arra engednek következtetni, hogy súlyos időjárási események esetén elkerülhetetlen a pánik. Fontos, hogy ekkor legyen valaki, aki kiáll a tömeg elé, és rövid, szakszerű felhívást intéz hozzájuk a további teendőkről.

Kell lennie egy kimenekítési útvonalnak, és szükség esetén biztosítani szükséges az egészségügyi ellátást is.

Ha szeretnéd tudni, mit kell még beszerezned eső, vagy havazás, esetleg nagy hőség esetére, olvasd el a RendezvényBiblia című könyvet!

RENDEZVÉNYBIBLIA

Szeretnéd tudni, hogyan lehet élménydús rendezvényeket szervezni?

#1 magyarországi rendezvényszervező könyv – Közel 3 000 db eladott példány!

-Egyedülálló rendezvényszótárral
-Rengeteg gyakorlati kérdéssorozattal
-Előadói műfajok kategorizálásával
-Kimondottan hasznos gyakorlati segítségekkel és rendezvénytippekkel
-Megtörtént magyarországi rendezvényesetekkel
-Rendezvényszervezési segédletekkel
-szőröstül-bőröstül közel 270 oldalon!