7+1 nyári rendezvényhelyszín és 7+1 helyszínválasztási szempont

„Soha ne a magad ízlését helyezd előtérbe – ne feledd, nem magadnak szervezed az eseményt, ezért nem az a fontos, hogy számodra mi a tetsző”E korábbi cikkünkből vett idézet a rendezvényhelyszín választása esetén is követendő szabály. Nem a magad ízlése a mérvadó, hanem a meghívottakhoz, a rendezvény céljához, koncepciójához illő helyszínben kell gondolkoznod, ha esetleg elsőre nem is a te ízlésvilágodnak megfelelő. Vedd sorra pro és kontra az előnyöket és a hátrányokat; cikkünkkel segítünk neked.

7+1 nyári rendezvényhelyszín és 7+1 helyszínválasztási szempont

7+1 szempont, amit feltétlenül vizsgálj meg helyszínválasztásnál:

1.  Beltéri vagy kültéri lenne a jobb?

2. Könnyen megközelíthető-e?

3. Mekkora a rendezvény szükséges helyigénye?

4. Megoldott-e a parkolás?

5. Milyen árakkal kell számolni?

6. Milyen évszak- és időjárási viszonyokat kell figyelembe venni?

7. Befolyással lehetnek-e ünnepek, nagyobb sportesemények a rendezvényed helyszínére?

7+1. Van-e mód a helyszín teljes besötétítésére?

Ha szeretnéd pontosan átlátni, miért kell a fenti 7+1 tényezőt figyelembe venni, megtudhatod RendezvényBiblia című könyvemből.

7+1 nyári helyszín, amit nagyon like-olunk

Helyszín 1: Kamaraerdei Ifjúsági Park

Like, mert:
A pihentető környezet, a park két úszómedencéje kellemes időtöltést garantál, a sportpályák és szabad füves területek, a színpados, lelátós nagy sátor és homokos strandröpi pályák miatt szinte bármilyen nagy létszámú rendezvénynek ideális helyszín. Tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető, őrzött parkoló a park területén belül található. Külön kedvencünk, hogy speciális látványkonyha (ökörsütés, gulyás parti) is van a repertoárban.
Dislike, mert:
Hihetetlen, de igaz – nem tudnánk ilyet mondani.

Helyszín 2: Városliget

Like, mert:
Télen a korcsolyapálya, nyáron a vízparti teraszos hangulat miatt ellenálhatatlan. A Városliget a város belsejében megbújó nyugalmas paradicsom, mely számos kreatív rendezvénykoncepciónak helyet adhat a klasszikustól a modernig.
Dislike, mert:
Bár autóval és tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető, az esetleges dugók, valamint a parkolás nehézsége bosszúságot okozhatnak.

Helyszín 3: Európa hajó

Like, mert:
3 fedélzetén, nagy tetőteraszán nagy létszámú vendégsereg elfér egy elegáns rendezvényhez. Az Európa hajó mozgó rendezvényhajó, amely plusz exkluzivitást ad a helyszínnek, emellett izgalmasak a terei, a fénytechnikája, és a konyhája is kimagasló.
Dislike, mert:
Mozgó helyszín lévén fontos tájékozódni a vendégek esetleges ellenérzéseivel kapcsolatban, pl. sokan nem bírják az ingó talajt maguk alatt, kellemetlenül érzik magukat az érzékelhető hullámzásban…

Helyszín 4: Budai vár – Öntőház udvar

Like, mert:
Igazán impozáns, elegáns helyszín a fiatalabb célközönség számára. A csodás kilátással „ötcsillagosított” szabadtéri színpad különböző koncertek helyszíne lehet. A Várkert Bazár gyönyörű, a környék sétálóutcái, a Duna parti sétány mind emelik a hangulatot.
Dislike, mert:
Elhelyezkedése miatt magasabb árkategóriát képvisel, erről érdemes elsők között tájékozódni.

Helyszín 5: Larus Rendezvényközpont

Like, mert:
Modern, kreatív gasztronómiai elemekkel várják a vendégeket; a Gesztenyéskert közelsége és a szép terasz okán meghitt környezetű, elegáns rendezvények helye lehet. Konferenciák, szabadtári programok éppúgy szervezhetők itt, ahogy akár aktuálisan egy nagylétszámú focimeccs nézés is. Saját mélygarázsa is van.
Dislike, mert:
Kár, hogy nem minden rendezvényhelyszín ilyen pazar. :)

Helyszín 6: Pálvölgyi Barlang

Like, mert:
A Barlang külső környezetében található gyönyörű természetvédelmi terület sokféle lehetőséget ad bármilyen szabad ég alatt megtartható rendezvénynek, családi napnak, akadály- és sportversenyeknek, bemutatóknak.
Dislike, mert:
Gondoskodnod kell rendezvénysátor építéséről az egyébként igen nagy, akár 1000 ember fogadására is alkalmas helyszínen.

Helyszín 7: Füvészkert

Like, mert:
Meghitt, hangulatos rendezvények számára ideális, ősfás botanikus kert a város szívében. A finom konyha különleges gasztronómiai élményt, a csodás növénypark látványa első osztályú vizuális örömforrást ígér.
Dislike, mert:
Elsősorban esküvői helyszínné kategorizálták, ezért sokan számításba sem veszik egyéb rendezvények esetére, pedig nagyon sok lehetőség nyílik benne, ha kisebb létszámú, 120 fős eseményben gondolkodunk.

Helyszín 7+1: Öbölház – Kopaszi-gát

Like, mert:
Minden előnyét élvezhetik a vendégek, amit a Kopaszi-gát maga nyújt: a szép környezet, Duna közelsége, az elszeparált természeti terület, meghittség, saját parkoló, családias kialakítás. Az Öbölházban hatalmas üvegfelületein át beköszön a természet, a park és a hullámzó víz látványa, mégis csúcstechnológiás sötétítő rendszerének köszönhetően akár el is bújhatunk a külvilág elől.
Dislike, mert:
A Kopaszi-gát a nyári időszakban rengeteg rendezvénynek ad helyet, számos kerthelyisége, kávézója pörög 100%-on, emiatt a parkolás bizonyos időszakokban problémát okozhat; emiatt feltétlenül gondoskodni kell annak részleges kibérléséről.