Rendezvénybútor-lesen

Ha rendezvényt szervezel, előbb-utóbb rá fogsz döbbenni, hogy a megfelelő bútorok biztosítása cseppet sem olyan feladat, amit félvállról vehetsz. Bútorokra akkor van szükséged, ha az adott helyszínen nincs, vagy nem megfelelő minőségű a bútorzat, illetve ha a rendezvény szabadtéren, vagy rendezvénysátorban lesz megtartva.

Rendezvénybútor-lesen

Az alapvetően szükséges rendezvénybútorok a következők

Bankett asztal (büfé asztal): 160 x 80cm
Bankett szék: magasság: 94 cm, szélesség: 42 cm, mélység: 44 cm, ülőlap magasság: 49 cm.
Körasztalok (10 vagy 12 személyes): 176, illetve 185 cm átmérővel
Koktélasztalok (könyöklők): 70 és 80 cm átmérővel, 120cm magasságban

A borító textília lehet spandex anyagú, vagy sima terítő, illetve székszoknya.

Különlegességek

 • világító, LED-es bútorok

 • összehajtható bútorok

 • híd koktélasztal

 • chiavari székek

 • filmgyárból bérelhető egyedi bútorzat

A stílus teszi a rendezvényt

céges évzáró gála rendezvény, körasztalos ültetéssel

Ha már tudod, hogy milyen rendezvényed lesz, akkor könnyű a dolgod. Konferenciára ugyanis nem feltétlenül jó választás a szivárványszínű szék, vagy a felfújható asztal. A szék és asztalok általában szabványméretűek, de ha sok embert kell egy terembe bezsúfolni, akkor 1-2 cm is számít.

Néhány stílus: vintage, klasszikus, retro, modern

Anyagok: bőr, fa, textil, műanyag vagy fém

Tipp: műanyag széket ne használj télen, hiszen nagyon hideg érzés rajta ülni. Vagy ha mégis, tegyél rájuk jó meleg székpárnákat.
Ha az úgynevezett hivatalos bútorszínek közül választasz a rendezvényedre, nem nyúlhatsz mellé. Ilyen népszerű szín például a fehér, a fekete, a barna és a szürke.
Ha ismered a célcsoportod, akkor a formavilág is tükrözni fogja a rendezvényed stílusát. A modern, minimalista stílussal nem nyúlhatsz mellé. Jegyezd meg: a megszokottól eltérő formákra csak az arra nyitott közönség a vevő.

Egy örök tipp: az éles sarkokra különösen vigyázz.

Esküvőre, gálavacsorára, szórakoztató estekhez székszoknya dukál. Ebben az esetben nem kell annyira odafigyelned a székek színére és stílusára, ugyanis az alkalomhoz illően lesznek öltözve.

Gyerekek a rendezvényen

A gyermekes szülők biztosan fognak neki örülni, ha gondolsz a csemetékre is egy-két kisasztallal, székekkel, és néhány játékkal (kifestő füzet, színesek, gyurma, plüssök, babák, kisautók).

A gyermeksarkot egy olyan helyezd el, ahol tutira nincs útban, és a világítás is megfelelő. Az sem árt, ha a szülők messzebbről is figyelemmel tudják kísérni a lurkójukat, például, miközben megesznek egy szendvicset a szünetben. Ezeket a helyeket inkább csak szünetekben használják. A gyermekmegőrzés már más tészta, erre a célra szükséges lesz egy külön terem.

600 fős rendezvény, előtte-utána

Kiválasztás

A bútorok kiválasztását csak akkor oldd meg katalógus segítségével, vagy telefonon, ha bízol az adott csapatban, és semmiképpen sem tudod személyesen megnézni őket.

Ám gyanakodj, ha a bútorokról:

 • rossz minőségű képek készültek
 • nincsenek referenciafotók
 • az ügyfélvéleményekről ordít, hogy kamuk, vagy sok negatív is van köztük

Ha teheted, ne sajnáld az időt a bemutatótermes látogatásra.

Azt se felejtsd el tisztázni, hogy pontosan hány darabra van szükséged az adott bútorokból. A szerződés elkészítéséhez pedig foggal-körömmel ragaszkodj.

Tipp: nem érdemes pontosan annyi székhez ragaszkodni, ahányan előreláthatólag lesznek, hiszen egyrészt a létszám nőhet, másrészt a személyzet is hálás lesz, ha néha le tud ülni (bár például a pincérek jellemzően nem szoktak vegyülni a közönséggel).

Ha mégis jóval több széket rendeltél, akkor van rá módod, hogy ne szállíttasd ki az összeset, és szellősebben rendezd be a termet, vagy pedig módot adhatsz rá, hogy el tudják helyezni rajtuk a táskájukat. Hidd el, az utóbbi esetben rendkívül hálásak lesznek ezért.

bőr fotelek dohányzóasztalokkal egy VIP sátorban

Szállítás és pakolászás

Tippek:

 • jó előre foglald le a futárcéget

 • amennyiben lehet, már a rendezvény előtti nap rendezzétek be a termet, így nem lehet csúszás (számolni kell a szállítók, és a rakodóemberek késésére, illeve létszámhiányára is)

 • mindig több berendezkedési idővel számolj, mint amennyit első blikkre gondolsz

Extra tipp: a szállítás, rakodás időpontját egyeztesd a többi szolgáltatóval, hiszen akár lépcső segítségével, akár teherlifttel pakoltok, nagy lehet a tumultus.

Praktikum

A rendezvénybútorok, székek legyenek rakásolhatók, hiszen így sokkal könnyebb őket szállítani. Nem baj, ha nem kényes darabok, de szállítás után természetesen át kell őket takarítani. Sajnos gyakori, hogy a megkapott székek egy poros raktárból érkeznek, és még akár pókháló is feszülhet a széklábak között.
Kültérre nem érdemes szövet borítású, illetve kényes darabokat választani, hiszen leehetik a vendégek, beletörölhetnek 1-2 bogarat, porosodhat, megázhat, illetve még a színe is kifakulhat.

Tetszett? Még több praktikus rendezvénytippet találsz a RendezvényBiblia című könyvemben.