Melyik a legjobb rendezvényszervező képzés?

Melyik a legjobb rendezvényszervező képzés?

Ha érdeklődsz a rendezvényszervezés iránt, valószínűleg fontolgattad már, hogy rendezvényszervező képzésen vegyél részt. A nagy kérdés azonban: mégis melyik térül meg leginkább? Melyik a legbiztosabb, ugyanakkor legérdekesebb út a rendezvényszervezés „autópályája” felé? Hogyan állapíthatod meg, melyik rendezvényszervező képzés képes átadni azt a valódi tudást és azokat a gyakorlati ismereteket, amelyek a profi rendezvényszervezéshez szükségesek? Segítünk a döntésben.

Miért fontos a gyakorlati oktatás?

A képzések gyenge pontja sok esetben az, hogy nagy mennyiségű, önmagában nehezen hasznosítható elméleti tudást igyekeznek átadni, és a való életben kamatoztatható gyakorlati ismeretek megosztására minimális hangsúlyt fektetnek. Ez ahhoz vezet, hogy a végzettek kezében sok az általános információ, mégis a sikerhez leginkább szükséges „tereptudás” nélkül indulnak el a pályán, ami óriási hátrányt jelent számukra.

A MOE Rendezvényakadémia olyan rendezvényszervező képzést biztosít, amely a pálya gyakorlati kihívásaira is felkészíti a résztvevőket, számos hazai példán keresztül szemléltetve. Olyan értékes, 20 éves tapasztalatot osztunk meg közvetlenül a szakma világából, amelynek köszönhetően nemcsak gyorsabban és könnyebben válhatsz aktív, magabiztos rendezvényszervezővé, hanem még az állásinterjúkra is felkészültebben érkezhetsz. Egy-egy interjún ugyanis a jelentkező rátermettsége, tulajdonságai és szakmai tapasztalata az elsődleges szempont, az OKJ-s és egyéb bizonyítványok pedig mindössze a kevésbé lényeges, elméleti háttérről tanúskodnak.

Jelen jogszabályok szerint Magyarországon nem szükséges OKJ-s vagy egyéb végzettség, hogy gazdasági tevékenységként rendezvényszervezéssel foglalkozz. Az engedélyköteles tevékenységek legfontosabb jellemzője, hogy a felelős személy rendelkezzen a szakmához elengedhetetlen tudással, hogy kellő szakértelemmel tudja kezelni a felmerülő problémákat. Elsődleges céljaink egyike, hogy ezeket az ismereteket a lehető leghatékonyabban átadjuk, így a tanúsítvány és elméleti háttér mellett igazi, hasznos tudást kínálunk, amely nagymértékben megkönnyíti a sikerhez vezető utat.

rendezvényszervező képzés

Rendezvényszervező- vagy kulturális rendezvényszervező képzés?

A 2020. december 31-ével megszűnt OKJ képzés Rendezvényszervező OKJ és Kulturális rendezvényszervező OKJ tanfolyamot kínált, melyek közül a Rendezvényszervező OKJ tartalmasabb programot biztosított. A MOE Rendezvényakadémia képzései azok számára is hihetetlenül hasznosnak bizonyultak, akik már elvégeztek egy Rendezvényszervező OKJ tanfolyamot, hiszen tapasztalt, aktív rendezvényszervezőként a szakma olyan „VIP” információit adjuk át, amelyeknek köszönhetően elsajátíthatod, hogyan válhatsz valódi profivá és szervezhetsz nyugat-európai színvonalú rendezvényeket.

Ma sok esküvő- és rendezvényszervező tanfolyam alapvetően a korábbi OKJ utódja, és kulturális rendezvényszervezésre igyekszik felkészíteni a résztvevőket, amely elsősorban a művelődési központokban, közösségi házakban, faluházakban, ifjúsági- és gyermekházakban, szabadidőközpontokban való munkavállalást célozza meg. Versenyszférára optimalizált kurzusainkkal megelőzheted a piacot, és olyan szaktudásra tehetsz szert, amelynek köszönhetően akár multiknál, cégeknél és ügynökségeknél is könnyedén elhelyezkedhetsz. Átfogó ismeretanyagot biztosítunk, amely a szakma minden ajtaját megnyitja előtted, és már csak rajtad és a képességeiden múlik, hogy mit érsz el.

Milyen további szempontokat érdemes figyelembe venni?

Tanulói visszajelzések

A Facebookon és Google-ön adott tanulói visszajelzések sokat elárulnak az adott képzésről. Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy képzéseinkről számos ötcsillagos értékelés, ajánlás, köszönetnyilvánítás és pozitív visszajelzés született.

Publikációk

A képzést szervezők publikációi is hű képet adnak tudásukról, tapasztalatukról, szakmai tekintélyükről. A MOE Rendezvényakadémia könyvei, kiadványai és blogcikkei betekintést engednek a szakma kulisszatitkaiba és hasznos gyakorlati tanácsokkal, ötletekkel, listákkal látják el az érdeklődőket. Kiadványaink közül több a rendezvényszervező tanfolyamunk „sztárvendégeként” is szerepel, mint a Rendezvényatlasz vagy RendezvényBiblia, így a résztvevők könnyű hozzáférést nyernek ezen elismert és közkedvelt gyűjteményekhez.

rendezvényszervező képzés

Közösségi média

Képzéseink szervezői a közösségi felületeken is minőségi tartalmakat osztanak meg. Azon túl, hogy ízelítőt adnak az általuk képviselt tudásból és színvonalból, modern szemléletet osztanak meg az olvasókkal. Emellett bizonyítják, hogy képesek használni minden rendelkezésre álló eszközt, ez a fajta alkalmazkodóképesség, sokszínűség és kreativitás pedig maga a rendezvényszervező szakma elengedhetetlen része. Pár kattintással máris színvonalas YouTube-, Facebook– és Instagram-tartalmainktárházából válogathatsz.

Oktatók

Az oktatók kiléte természetesen kulcskérdés minden képzés szempontjából. Honlapunkon oktatóink névjegye és háttere is szerepel, így még a képzés megkezdése előtt megnézheted, kik lesznek azok a nagytudású szakmabeliek, akik első kézből osztják meg veled ismereteiket, tanácsaikat és óriási tapasztalatukat.

varga péter rendezvényszervező képzés

Varga Péter, a MOE Rendezvényakadémia vezető oktatója

gondos borbála rendezvényszervező képzés

Gondos Borbála, rendezvényakadémia oktatója

Up-to-date ismeretanyag

A rendezvényszervezés az állandóan változó körülményekhez és igényekhez alkalmazkodik, így a tananyagnak is mindig be kell építenie a friss, aktuális információkat. Aktív rendezvényszervezőként mi sem egyszerűbb számunkra, mint még tovább színesíteni tananyagunkat az újdonságokkal és legkorszerűbb rendezvénytechnológiákkal.

Rugalmasság

Fontos kérdés a képzés rugalmassága, amely szempontból természetesen az online tanfolyamok jelentik a legjobb megoldást. Ideális esetben az online rendezvényszervező tanfolyamok egyik legnagyobb előnye, hogy földrajzi helyzettől teljesen függetlenek, és illeszkednek a résztvevők időbeosztásához. Online rendezvényszervező tanfolyamunk keretében 0–24 órában elérhető e-learning felületet biztosítunk, így a haladást a saját beosztásodhoz igazíthatod, és bármikor, bárhonnan tanulhatsz, akár külföldről is.

Miért ajánljuk a MOE Rendezvényakadémiát?

A kézenfekvő válasz az lehetne, hogy azért, mert mi működtetjük. Nem tudnánk azonban nyugodt szívvel ajánlani, ha nem valódi értéket kínálnánk.

Nagy örömünkre szolgál, hogy temérdek rendezvényszervezői tapasztalatunkat nemcsak a szakmában, hanem a tanításban is kamatoztathatjuk. Így az a tudás, amelyre a pályán az elmúlt 20 évben szert tettünk mindazokat segíti, akikkel megoszthatjuk, így támogatva a jövő nagy rendezvényszervezőit, és hozzájárulva a szakmai színvonal növeléséhez.

Ennek nagyon fontos része, hogy az elméleti tudás mellett azt is megtanítjuk, hogyan hasznosíthatod a tanultakat a gyakorlatban. Minden eszközt a kezedbe adunk ahhoz, hogy profi rendezvényszervező lehess, és már csak rajtad áll, mihez kezdesz velük. Segítünk, hogy kamatoztathasd a benned lévő potenciált, és megszerezd a kellő gyakorlati ismereteket a kibontakozáshoz, így nem akadályozhat a „terepismeret” hiánya.

Olyan gyakorlati „téglákat” biztosítunk, amelyekkel felépítheted a szükséges tudást, köztük a rendezvények fontos eszközeinek, kellékeinek és technikáinak érdekes, érthető bemutatását, saját bőrünkön tapasztalt tényeket és megfigyeléseket, szakmabeliek tanácsait, ajánlatkészítési gyakorlatot, azonnali, praktikus megoldásokkal szolgáló, alapos és színes listákat és tartalmakat. Akkor is tudunk segíteni, ha az üzleti kommunikáció terén fejlődnél, olyan hihetetlenül hasznos ismeretek átadásával, mint a bizalom kialakítása, szakmai hitelesség elérése, kulcsfontosságú kapcsolatrendszer kiépítése, és még oly sok egyéb.

Ha semmit sem tudsz még a rendezvényszervezésről, itt a helyed. Minden szükséges ismerettel felruházunk. Ha végeztél már el másik, pl. Rendezvényszervező OKJ tanfolyamot, akkor is jó helyen jársz. Az ott tanultakat kincset érő gyakorlati tudással egészítjük ki. Ha már a szakmában vagy, akkor pedig a nálunk szerzett ismereteket könnyedén beépítheted a munkádba.

Minden szempontot figyelembe véve bátran ajánljuk, hogy a MOE Rendezvényakadémiát válaszd a szakmai „útvonaltervezésed” során, hogy végül felkészülten és magabiztosan térj majd rá a rendezvényszervezői „autópályára”.

Tetszett a cikk? Akkor ez is érdekelhet:

10 alapvető tipp kezdő rendezvényszervezőknek2023-02-27T10:00:13+02:00

A kezdő rendezvényszervezők általában optimisták, és mindig abból indulnak ki, hogy a tervek szerint alakul majd minden, de egy tapasztalt rendezvényes, egy igazi öreg róka tudja, hogy ebben a szakmában mindig előfordulhat hiba. A nagyszerű rendezvényszervezők sikere abban rejlik, hogy tudják, mit kell tenni akkor is, amikor a talaj kicsúszik a lábuk alól egy pillanatra. Más szavakkal, egy profi rendezvényszervező mindig nyugodt és összeszedett, a körülményektől függetlenül. Hogy ezt a nyugalmat hogyan érheted el, erre mutatunk neked 10 alapvető tippet, hogy kezdő rendezvényszervezőként biztosan jó irányba haladj az utadon. 

Milyen végzettség kell egy rendezvényszervezőnek?2023-02-27T10:00:08+02:00

2021. januártól változik a szakképzés, a kormány jelentősen csökkentette a választható szakmák körét, sőt maga az Országos Képzési Jegyzék (OKJ) is megszűnt.  2020. december 31-el búcsút intettünk az OKJ rendszerének, és ebből adódóan az OKJ-s tanfolyam keretében megszerezhető rendezvényszervező végzettségnek.

Ebben a cikkünkben összeszedtük a legfontosabb információkat a rendezvényszervező képzésekkel, tanfolyamokkal kapcsolatban.

Rendezvények csoportosítása2021-02-17T14:56:03+02:00

Sokféle esemény létezik. Vannak bennük bizonyos közös pontok, de vannak olyan elemek is, amelyek egyértelműen megkülönböztetik őket, tehát akár a helyszín, a téma vagy a jogi, esetleg biztonsági követelmények. Sőt, vannak olyan események is, amelyeket nem várt helyzetek miatt vagyunk kénytelenek szervezni, például, ha egy világjárványt veszünk alapul – mint a jelenlegi Covid-helyzet, amikor online térben vagyunk kénytelenek rendezvényeinket megtartani. Tekintsd át a legfontosabb rendezvénytípusokat. 

INGYENES 37 OLDALAS ESETTANULMÁNY

Hogyan szerveztünk meg 3 hónap alatt egy 1 300 fős, 25 éves jubileumi nemzetközi céges
gálarendezvényt a CaliVita® International számára?

Töltsd le az idehaza ritkaságnak számító, ingyenes esettanulmányunkat és tanulj azokból a módszerekből, amikkel te is élménydús és kiemelkedően sikeres rendezvényeket tudsz majd szervezni!