Meghökkentő catering: kínálj úgy, ahogy még soha

A legtöbb rendezvényhez szükséges catering. Ez sok esetben megtöri a koncepciót, a dekorációba nehezen illeszkedik bele, és elvész a helyszín hangulata is a kínáló pultokhoz érve. Sok esetben csak funkcionális ételkihelyezést látni, persze azt nagyon gusztusosan, de mégis hiányzik belőle valami, az ötletesség. A vendégeknek nem ötletes kajára van szükségük, hanem finom falatokra, ez igaz, de gondolj bele, ha van egy ütős megjelenítési mód, amely még kóstolás előtt magával ragad, nyert ügy. 

Tehát cateringre szükség van, pláne olyan rendezvényeknél, amelyek sok órán, akár egész nap tartanak. A büféasztalt sokan a sarokba állítják, pedig érdemesebb középpontba helyezni. Tedd interaktívabbá a kínáló pultok megjelenítését, legyen a tálalás módja is a rendezvényszórakoztatás, a látvány része, amely arra is lehetőséget ad, hogy akár lefotózzák, megosszák közösségi médián annak egyediségét. Mutatjuk, hogyan lehet és érdemes reflektorfénybe helyezni a büféasztalt, olvasd tippjeinket, élő, megvalósult példákkal:

1. Garnélarák-torony

A garnélarák koktél különleges kedvenc; extravagáns és futurisztikus módon tálalhatod a képen látható garnélarák-toronyként, jégbe zárva. A jég látványelem is, de fontosabb, hogy a rák hűtését biztosítja, emellett citrom és Tabasco szósz várja a vendégeket. Ez a garnéla jégtorony ráadásul funky hullám formában készült, a látvány érdekesebbé tételére

Meghökkentő catering

garnélarák-torony

2. Újság-tölcsér 


Csak, mert kifinomult vállalati rendezvényt szervezel, még nem kell elvetned a lazább ötleteket, melyek emellett praktikusak is. A sültkrumpli könnyen bepárásodik tálcára helyezve, és nem is néz ki jól, de tölcsérben kínálva mutatós csemege lehet, és még kreatív is. Persze fontos, hogy kapcsolódjon rendezvényed koncpepiójához. Az étellel így sétálgathatnak is a vendégek, az újságpapír pedig extra csavar az egészben, pláne, ha az újságon mondjuk a cég egyik történelmi jelentőségű „álcikke” olvasható.

Meghökkentő catering

újság-tölcsér

3. Ételfa

Nagyon jó ötlet lehet az ételfa, ha nem szeretnél asztalokra tálalni, akár a hely szűke miatt, akár azért, mert valami újdonságot próbálnál ki. Ez az opció úgy is működik, hogy minden szintre más és más étel kerül fel, sósak és édesek egyaránt. A rendezvényhelyszínen néhány ilyen jól elhelyezett ételfával kínáló személyzetre sincs szükséged. Kiválóan működhet például kiállításokon is.

Meghökkentő catering

ételfa

4. Palatáblák

Táblákat nemcsak iránymutatóként használhatunk rendezvényen, hanem ötletes ételkínálásra is, ahol egyedi megoldással írhatjuk ki az ételek nevét, és az esetleges elmondandó étel információkat. A tábla amellett, hogy informális ételkihelyezésre ad módot, igen ízléses megoldás, mely letörölve újra és újra feliratozható, használható, akár egy rendezvényen belül is.

Meghökkentő catering

Táblák

5. Sushi csónak

A friss halat miben lehetne stílusosabban felszolgálni, mint egy sushi hajóban, mely valóban kívánatossá teszi a vendégek számára. A hajóban el lehet rejteni jeget a hűtésre, s így a halak frissek maradnak. Halászruhába öltözött kiszolgáló személyzettel lehet teljes az ötlet. 

Meghökkentő catering

sushi csónak

6. Ehető kanalak

Ez egy interaktív catering ötlet, mely igazán egyedi megjelenítés, ha a mennyezetre felfüggesztett, ehető kanalakat rögzítünk többféle magasságba. A vendégek feladata, hogy a kitálalt, különféle ízű pudingok elfogyasztásához válasszanak, és szakítsanak le egy tetszőleges kanalat. Ez mindenképpen egy játékos faktor a rendezvényen, garantáltan megadja a jó hangulatot.

Meghökkentő catering

ehető kanalak

7. Asztalhullámok

Nehéz a felszolgált ételeket kör alakú asztalon kínálni, mert ez azzal jár, hogy mindenkinek folyamatosan köröznie kell az asztal körül, ráadásul a középen lévő dolgok nehezen elérhetők, különösen nagyobb asztalok esetében. Ez a hullám alakú asztalforma azonban lehetővé teszi, hogy több szögből is el lehessen érni az ételeket, bárhonnan meg lehessen közelíteni könnyedén az az asztalt, emellett jól is néz ki.

Meghökkentő catering

asztalhullámok

Mindig légy kreatív, ötletekből sosem lehet hiány. Inspirálódj legközelebb is itt, a RendezvényBiblián. Sikerült új megoldásokat mutatnunk neked? Melyik volt a kedvenced?

Forrás: eventmanagerblog