A jó catering ezüstszabályai

Egyetértesz azzal, hogy a vendéglátás csakis minőségi lehet? Imádod a gasztronómia szépségeit, és nem szeretnél kudarcot vallani a catering szervezésében? Akkor ez a kis gyűjtemény a jó catering aranyszabályairól pontosan neked szól.

A jó catering aranyszabályairól itt olvashatsz.

A jó catering ezüstszabályai

6. Figyelj oda minden egyes apró részletre

Már csak azért is, mert a résztvevőkben elsősorban nem az előadások, vagy a program részletei fognak megmaradni, hanem a vendéglátás körülményei.

Ahhoz, hogy a catering felejthetetlen legyen, szakítanod kell az átlagossággal. A sablonok unalmasak. Igenis fontos az evőeszközök milyensége, a szalvéta anyaga, sőt, még a hangulatvilágítás erőssége is. Az sem utolsó szempont, hogy mennyi időt kell várni az ételekre, és hogy kihűl-e a tyúkhúsleves, mire a vendég felemeli a kanalát.

7. Ki hol teríti asztalát…

A vendéglátás helyszíne is kiemelkedő szereppel bír. Bérelhetsz termet kastélyban, modern vagy régi épületben, esetleg teríthetsz asztalt szabadtéren, fontos, hogy az étkezés körülményei ideálisak legyenek.

Ügyelj a kényelemre, a megfelelő hőmérsékletre, a rovarmentességre, és persze a szuper hangulatra is.

8. Igazodj a rendezvény jellegéhez

A leggyakrabban az alábbi alkalmakon szokás megvendégelni a nagyérdeműt: bálok, konferenciák, céges rendezvények, családi bulik, esküvők, partik.

Passzítsd tehát mind a tálalást, mind az ételek fajtáját az adott rendezvényhez, és a siker garantált.

9. A backstage maradjon zárva a kíváncsi tekintetek előtt

A csoda kibontakozásának helyszíne maradjon abszolút titokban. Ez a legforgalmasabb hely, itt kerülnek tálcára a finomságok. Bőven elegendő, ha a vendégek csak a pompás végeredményt látják.

10. Jó catering csakis profi szervező szárnyai alatt születhet

Az étkezéssel kapcsolatos teendőket csakis profi szervezés útján lehet ellátni. Idő és tapasztalat szükséges hozzá, míg végighaladsz a szervezés egész folyamatán: ötlet- tervezés- előkészítés- lebonyolítás-utómunkálatok. Amennyiben nem vagy elég dörzsölt, bele fogsz bukni.

Tökéletes menüsorra vágysz? Olvass el róla minden tudnivalót a RendezvényBiblia című könyvből, vagy bízd ránk a cateringet.