A jó catering aranyszabályai

Egyetértesz azzal, hogy a vendéglátás csakis minőségi lehet? Imádod a gasztronómia szépségeit, és nem szeretnél kudarcot vallani a catering szervezésében? Akkor ez a kis gyűjtemény a jó catering aranyszabályairól pontosan neked szól.

A jó catering aranyszabályai

1. A legfontosabb a vendégek elégedettsége

Nem kell ahhoz vendéglátósnak lenni, hogy felismerjük: egy adott rendezvényen feltálalt finomságoknak igencsak benne van a kezük abban, hogy a program végeztével mennyire távoznak a vendégek jó szájízzel.
Fontos kérdés lehet, hogy a résztvevők milyen eseményre érkeznek, nagyjából milyen a nemek és a korosztály aránya.
Az ő ízlésük a legfontosabb, nem pedig az, hogy a főszervező, vagy a sztárvendég épp melyik ételt szereti a legjobban. De mivel a meghívottak ízlése biztosan eltérő lesz, legyen minimum 2-3 féle étel, vagy menü választási lehetőség. Ez az első aranyszabály.

2. Az ételek vizuális megjelenése is lényeges

Az ételek akkor lesznek igazán csábítóak, ha a vizuális megjelenésük is szép és különleges. Nagy sikere van például az ételszobroknak és a gyümölcsfaragásoknak.

3. Dönts okosan a catering jellegéről

Szervezhetsz (ültetett) állófogadást, konferenciaétkezést, koktélpartyt, finger food partyt, csakis rajtad áll. Tálalhatsz fel hideg-, és melegkonyhai finomságokat, de a legjobb, ha mindkettőből szerepel a kínálatban.Szervezhetsz (ültetett) állófogadást, konferenciaétkezést, koktélpartyt, finger food partyt, csakis rajtad áll. Tálalhatsz fel hideg-, és melegkonyhai finomságokat, de a legjobb, ha mindkettőből szerepel a kínálatban.
Álljon itt néhány szó az egyes cateringekről:

  • gálavacsora, díszétkezés ültetőkártyákkal – díjátadókon, neves eseményeken
  • svédasztalos állófogadás – rövid szünetekre, könyöklőkkel
  • kávészünet – apró és édes sütemények, ha az agy élénkítőért kiált
  • falatka party – kreatív ételköltemények, szendvicsek kisebb bemutatókra, galéria megnyitóra

4. Törekedj a tökéletességre

Ne elégedj meg az éppen elegendő minőségű és mennyiségű étellel. Légy nagyvonalú. Amennyiben a kellemes vendéglátás élményét szeretnéd hagyni a meghívottakban, akkor a bőség érzetét kell keltened.

5. Igazodj a gasztronómiai kultúrához

Alkalmazd bátran az újdonságokat, a távoli ízeket, de mindenekelőtt a minőséget tartasd szem előtt, és ez alapján válaszd ki az alapanyagokat.
Ne kell feltétlenül a magyar konyhaművészethez ragaszkodnod, hiszen már a magyar közönség is egyre kísérletezőbb kedvű: a hagyományos ételek mellett szolgálj fel exkluzívabbakat is.
A tálalás és a terítés is legyen elegáns, mutatós, a személyzet pedig szakképzett, udvarias és alázatos.

Ha fogalmad sincs, milyen ellátás legyen a rendezvényeden, bízd ezt a gasztronómia nagyköveteire, és vendégeid elégedetten, szép élményekkel távoznak majd.