8 nyári baki-koktél, amit ne szolgálj fel a vendégeknek

A nyári időszak, bár sok szempontból kedvezőbb szabadtéri rendezvények szervezéséhez, mint a tavaszi vagy őszi szezon, tartogat meglepetéseket és odafigyelnivalót bőven. Ami után kiválasztottad a nyári rendezvényed helyszínét, amelyhez helyszíntippeket is adtunk a korábbiakban, vedd sorra azokat a kritikus tényezőket, amelyekre fel kell készülnöd.

A koktélok minden meghívottnak jól esnek a tikkasztó napsütésben és forróságban, de mi kevertünk neked 8 olyan baki-koktélt, amelyet semmiképpen ne szolgálj fel a meghívottaknak.

1# TOO HOT COCTAIL

Ha szabadtéri a rendezvényed, gondoskodj jól szellőző rendezvénysátorról vagy árnyékolókról, hogy a meghívottak behúzódhassanak a tűző nap elöl. Senki nem aszalódik szívesen kiskosztümben vagy öltönyben a napon. Ha illik a rendezvényed koncepciójához, adhatsz a nők kezébe legyezőt vagy napernyőt is.  Beltéri rendezvénynél a helyiség levegőzését kell megoldanod, elegendő oxigént biztosítva.

2# ExtraCOOL COCTAIL

A légkondicionálás szintén alapfelszereltség nyáron, vagy ha másra nincs lehetőség, legalább párakaput vagy párásító ventilátorokat állíts fel. Ügyelj arra is, hogy zárt térben ne vidd túlzásba a légkondit, senki nem vágyik tüdőgyulladásra.

3# NoWater COCTAIL

Vizezni kötelező a hőségben! Gondoskodj megfelelő mennyiségű frissítőről, ne csak alkohol tartalmú italokkal készülj. Ásványvíz minden mennyiségben elkél a rendezvényen, a személyzet folyamatosan kínálgassa a vendégeket.

4# Without Dark COCTAIL

Vannak rendezvények, ahol muszáj kontrollálni a fényeket, mert a produkcióhoz teljes sötétségre van szükség. Még akkor is, ha odakint tűz a nap; ilyenkor extra körültekintést igényel a helyszín sötétítése. Nincs is annál kellemetlenebb, amikor a beszűrődő fény élvezhetetlenné teszi a produkciót. Szabadtéri rendezvény esetén kerülj képbe, hogy napnyugta után mikor sötétedik be teljesen.
Ha sötétet igénylő programmal készülsz, gondolj arra, hogy mikor fogod tudni lepróbálni, lesz e lehetőséged napközbeni próbára, tudsz napközben sötétet csinálni? Ez is fontos kérdés.

5# Another NOISE COCTAIL

Komolyzenei előadásod folyik az esemény fénypontjaként, miközben odakintről, a távolból drum and bass fesztivál taktusai lüktetnek? A nyár a fesztiválok időszaka, ezért érdeklődj, lesz-e hangos rendezvény a tiéd közelében, és ha igen, vagy tervezd át az eseményedet más időpontra, vagy kénytelen leszel megoldani a helyiségek hangszigetelését.

6# DIRTY Splash COCTAIL

Igazán trendi, ha medencés környezetben tudod rendezvényedet szervezni. Bizonyos koncepciókba beleillik, elsősorban a fiatalabb korosztályt örvendeztetheted meg mondjuk Pool And Beer partival. Amikre figyelned kell: a medence körüli terület csúszós, erre figyelmeztesd táblákkal a jelenlévőket a balesetek elkerülésére. Gondoskodj úszómesterről is, és még fontosabb: fokozottan ügyelj a higiéniára.

7# HEAVY Food COCTAIL

A kánikulában a hétköznapokon sem kívánunk nehéz ételeket, erre a rendezvényen is gondolj. Ami igazán jól esik ilyenkor: minden, ami lédús. Tálalj kreatívan lédús gyümölcsöket, könnyű salátákat, sok-sok frissítőt, és kerüld a szervezetet megterhelő fogásokat.

8# FLYING TENT COCTAIL

Említettük a sátor, mint árnyékoló fontosságát. Szuper, ha a vendégeknek tudsz napellenzést biztosítani, de azt ne felejtsd el, hogy a sátor nagy szél esetén vitorlaként üzemel. Egy kisebb légáramlat is megmozdíthatja, akár fel is döntheti, ezért fontos, hogy NE szélcsatornába állítsd fel, és megfelelően rögzítve legyen.
Ééés még hosszan tudnánk folytatni, hogy mikre figyelj a nyári rendezvényeidnél; ha kérdéseid maradtak, olvasd el a válaszokat RendezvényBiblia című könyvemből.