Újra itt a neoncső korszak, így használd a rendezvényeiden

Az egykor fénykorukat élő neonreklámok a XX. század elején jelentek meg szerte a világ nagyvárosaiban. Többségük a 70-es és 80-as évekből származik, Budapest utcán is százszámra lehetett találkozni velük, és jó is volt velük találkozni, hiszen jó hangulatot árasztanak. Ma már csak nosztalgiázhatunk, ha meglátunk egy-egy szép példányt a kirakatokat nézegetve, pedig a neon újra fénykorát éli, és visszatér, nem csupán reklám vagy boltdekorként, hanem a rendezvényeken is. 

Újra itt a neoncső korszak, 
így használd a rendezvényeiden

A neon témát ugyanis külföldön egyre szívesebben építik be a vállalati rendezvényektől kezdve a gyerekeknek szóló rendezvényekig, így elérkezett az idő, hogy itthon is számításba vegyük használatát a rendezvényszakmában.

Ha szeretnéd extra látvánnyal érdekesebbé tenni rendezvényedet, akkor a neon remek választás, mi pedig mutatunk néhány felhasználási módját a nagyvilág rendezvényeiből, ötletadónak, inspirációnak az induláshoz. 

1. Fali izzók

Használhatod faldekorációként, hogy színes, trendi fényben és hangulatban tündököljön a helyszíned. A neon installációk végtelen kombinációban elrendezhetők; érdemes lehet megfogalmazni az eseményhez illő koncepciót, egy kulcsgondolatot, amelyhez illeszkedve érdekes alakzatokat és művészi neon-látványt lehet kialakítani, vagy egyszerűen csak különféle színű fénycsöveket rendezni sorba, hogy szivárványhatást hozzanak létre. „Navigációs” világításnak is használhatod, mint a képen, útbaigazító irányítótáblák helyett. Ha következetesen használod a színsémát, illeszkedhetsz a megrendelő márkájának, arculatának színeihez is.

Újra itt a neoncső korszak, 
így használd a rendezvényeiden

2. Tárgyaló dekor

Bár formabontó lehet, de a neon mégis alkalmas üzleti találkozókra is. Finom elrendezésben, lágyabb színek használatával kifejezetten előnyös, dekoratív világítást lehet vele létrehozni, mely tökéletesen beleillik a business világba. A bemutatott képen a stilizált fehér neon, diszkrét nyilak formájában kicsit lágyabbá teszi az üzleti megjelenés komolyságát, pont annyira, amely előlendítheti a sikeres megállapodásokat.

Újra itt a neoncső korszak, 
így használd a rendezvényeiden

3. Social media neon

A fotófalak, szelfi installációk fantasztikus lehetőséget adnak a rendezvényszervezőnek, hogy azokat színes, feltűnő, extra neonnal dobják fel, mely a vendégeket arra ösztönzi, hogy azonnal telefont ragadjanak, és fényképezzenek. Az élénk színekkel itt bátran lehet játszani, és jól jön minden egyedi forma, mely fokozza a hangulatot. Ha mellé rendezvényedhez különleges hashtaget is rendelsz, azt a neon fotóinstalláció mellett jól láthatóan jelenítsd meg, így garantált a „vírus terjedése”. A sötétben bámulatosan néz ki például a világító narancssárga, a bemutatott példán Polaroid stílusú keretként álmodták újra a neont, mely egyedi fotókra ad lehetőséget.

Újra itt a neoncső korszak, 
így használd a rendezvényeiden

4. Regisztrációs zóna

A neon megvilágítással már a bejáratánál meleg fogadtatás várja a vendégeket. Válassz olyan színeket, amelyek közvetlenül az eseménymárka színpaletta részét képezik, vagy összhangban vannak azzal, mely jól azonosítja a márkát, figyelemfelkeltő, a vendégek tekintetét vonzza, és segíti a regisztráció helyének megtalálását számukra, a gördülékeny tájékozódást.

Újra itt a neoncső korszak, 
így használd a rendezvényeiden

5. Gamification

Ha azt tervezed, hogy játékokkal rukkolsz elő a rendezvényén, mekkora ötlet neonokban gondolkodni? A neonhoz hasonlón a régi játégképek is újra visszaköszönnek manapság akár rendezvényeken is, melyek neonban pompázva extra élményt adnak. Az is lehet, hogy bérelsz néhány retro Flipper játékot, és neon dekor elemekkel körbeépíted. Ez különösen jó lehet 80-as évek témájú partikra, sőt, használhatsz UV lámpát a hatás fokozására. Biztosan nem megy el senki játék nélkül!

Újra itt a neoncső korszak, 
így használd a rendezvényeiden

6. Neon effektek

Ha bővebb büdzsé áll rendelkezésre, telepíthetsz egyedi tervezésű és gyártású neon falakat, mely UV lámpákkal kiegészítve segít az esemény tökéletes atmoszférájának megteremtésében. Szinte korlátlan lehetősége van a színek, formák és mozgó minták tekintetében, ha szabad kezet kapsz a megrendelőtől, akkor ötletek egész tárházát valósíthatod meg. A képen látható neon-megoldás egy sikeres bababolt rendezvényére készült.

Újra itt a neoncső korszak, 
így használd a rendezvényeiden

7. Svédasztal neon fényben

Használd ki a legtöbb olyan területet, ahol a vendégek gyülekeznek: rengeteg dekorációval szolgálj a bejáratnál, a bárnál és az étkezőnél. Ha neon témában díszíted eseményedet, akkor a sötétben ragyogó elemekkel feldobhatod a látványvilágot, például nézd ezt a svédasztalos büféállomást, ahol a szervezők léggömböket, csillagokat, hangjegyeket telepítettek a kínáló asztalhoz, emellett az asztalon is neon táblácskákkal fokozták a hangulatot.

Újra itt a neoncső korszak, 
így használd a rendezvényeiden

Nos? Te készen állsz a neon újraélesztésére a rendezvényeidben? ;)