Drónok a rendezvényen:
20 mód, hogy felnézzenek rád szakmailag

A drónok használata a rendezvényeken egyre növekvő tendenciát mutat, mivel még mindig újszerű technológiának számít, és az egyedi szemszögből készült felvételek minden eseménynek nívót, különlegességet adnak. Sokan azonban nem is gondolnak rá, mennyi, de tényleg mennyi módja van annak, hogy kreatívan állítsunk drónokat a rendezvényünk szolgálatába. Nézzünk szép sorjában 20 tippet erre:

1. Feltérképezés: a drónok képesek előzetesen feltérképezni a lehető legalaposabban minden helyszínt, a legnehezebben elérhetőeket is. 2D és 3D térképet rajzolnak róla, így a tervezés egyszerűbbé válik a szervezők számára.

2. Szállítás: az Amazon 2017-ben több mint 5 milliárd rendelést szállított ki drónok segítségével. Ezek a kis robotrepülők több mint 2 kilónyi súlyt képesek szállítani, és akár 160 kilométeres sebességre is képesek. Érdemes lenne bevetni őket a rendezvényszervezésnél is, ha valamit szeretnél eljuttatni a helyszínre ASAP?

3. Drón hotspot: ha szeretnéd növelni az internet sebességét rendezvényeden, gondolj a drónra úgy, mint egy hotspotra, így a drónt használva a vendégek csatlakozhatnak saját gépükkel/telefonjukkal az internetre.

4. Drón, mint GPS: a drón bármilyen mozgó dolgot nyomon követhet, mint GPS. Akár egy szafari túrát is Jeep-en, hogy garantálja az esemény biztonságát, vagy egy hétköznapibb példa: egy nagyszabású vitorlás versenynél ugyanilyen céllal bevetheted.

5. Filmezés: a drónokkal lenyűgöző légi felvételek készíthetők, csodás videók formájában, melyet a propagandához nagyon jól fel tudsz használni.

6. Fotók: idehaza elsősorban esküvőknél használatos ez a módszer, pedig nagyobb céges eseményeknél egyaránt impozáns képek készíthetők. A selfie bot egyébként is kezd kimenni a divatból, sokkal trendibb dolog drón segítségével távoli képeket készíteni magunkról, társaságunkról, rendezvényünkről.

7. VR-élmény: a drónok szenzációs VR-eszközök is egyben, használd őket az esemény élmény faktorának növelésére: látni azt élőben, amit a drón lát egy VR-szemüvegen keresztül, biztosan sokaknak felejthetetlen!

8. Dokumentáció: praktikus ötlet, hogy drónokkal marketing vagy biztonsági szempontból is követheted, ki vett részt az eseményeden. Persze, ne feledkezz meg a GDPR kérdéséről ez esetben sem.

9. Élő közvetítés: az élő közvetítés az eseményről egy drón szemszögéből? A közvetítés nézői úgy érezhetik, mintha valóban ott lennének a rendezvényeden ott, és akkor, amikor történik. Mindenképpen megfontolandó, ha szeretnél más országokba is elküldeni rendezvényed hírét.

10. Túrák: virtuális túravezetés drónok segítségével? Akár a gamifikáció keretében is felhasználhatod, játékos módon bevonva vendégeidet a helyszín megismerésébe.

[instagram-feed]

[instagram-feed num=3 cols=3]

11. Tervezés: az eseményszervezés folyamatát mindenképpen egyszerűsíti, ha drónokkal válaszolod meg a következő kérdéseket, mint ’hány vendég fér ide’, ’hol vannak a mosdók’, ’mekkora függönyre lesz szükség’?

12. Kutatás: ezt is rábízhatod, hisz rövidebb idő alatt nagyobb területet, alaposabban képes bejárni, mint te vagy kollégáid. Engedd, hogy drónok fedezzék fel az eseményed legalkalmasabb helyszínét, nem fogsz csalódni!

13. Környezettudatosság: sok-sok autóval megtett kilométert spórolsz már a fenti technikák betartásával is, amely a környezetre is pozitív hatással lesz!

14. Oktatás: ha olyan rendezvényt szervezel, ahol a technológiai újításoknak komoly szerepe van, mindenképpen használj drónokat, és tanítsd meg vendégeidnek a drónok működésének alapjait!

15. Ellenőrzés: a nehezen megközelíthető területeket a drónok a biztonság kedvéért alaposan áttanulmányozhatják: például párkányok vagy tetőtér esetén.

16. Felügyelet: a drónok emellett biztonsági kameraként is funkcionálhatnak, sőt: ha valami rendellenességet látnak, a drónok követhetik a célt, és közelebbről megnézhetik, emellett figyelmeztetést adhatnak ki.

17. Természeti biztonság: különösen szabadtéri rendezvényeknél fontos, hogy éghajlati, időjárási információkat kapjunk, például a földrengésekre vagy tornádókra érzékeny területeken, de a drón a potenciális esőzéseket is észlelheti, így idehaza is hasznos ebből a szempontból is.

18. Detektálás: a veszélyt jelentő dolgokat, mint a drogok, fegyverek – is felismerhetik, valamint a fenyegetést jelentő embereket. De kevésbé drámai feladatokra is használhatók: a drónok képesek felismerni a kiüresedett italhűtőket is.

19. Versenyzés: a drónverseny egy nagyon izgalmas verseny, egyre népszerűbb itthon is, és rendezvényen is bevethető – igaz, nem rizikómentes – szórakozási mód.

20. Újszerű szponzor lehetőségek: a szponzori emblémákat pólókra vagy zsákokra tennéd? Helyezd inkább drónokra, ami sokkal kreatívabb és hatékonyabb módja a promóciónak, hisz a közönség érdeklődését idézi elő.

Remélem, hasznosnak találtad ezt a cikket, további rendezvénytippekkel kapcsolatban kövesd blogunkat hétről hétre!