Így maradhatsz motivált a munkádban 2020-ban is

Úgy érzed, hogy elvesztetted a motivációdat? Minden nap rettegsz, stresszelsz, ha munkába kell indulni? Folyamatosan sorsjegyeket vásárolsz, abban a reményben, hátha nyersz, és többé nem kell dolgoznod? Ha igennel válaszolsz a fenti kérdésekre, itt az ideje, hogy tegyél valamit, és új erőre kapj, lelkesebbé válj a munkában. 

igy-maradhatsz-motivalt-a-munkadban-2020-blog-rendezveny

A legtöbb rendezvényes szakember számára a rendezvényszervező szakma nagyon izgalmas, hiszen a rendezvényszervező „csak” megálmodik egy világot, létrehozza azt, majd a nézők szemének csillogásából látja, hogy igen, jól gondolkodott, célba értek az elképzelések, jól sikerült a rendezvény. Az egész szervezési folyamat nagyon kimerítő persze, de egyben rendkívül örömteli, felemelő érzés. 

Aztán persze vannak olyan időszakok, amikor a stressz felgyülemlik, és nehéz menekülni előle. Amikor úgy érzi a rendezvényes, hogy napról napra mindig ugyanahhoz a „gonosz-ügyféltípushoz” sodorja a sors, amely tovább fokozza a kedvetlenségét. Ilyenkor muszáj nyakon csípnie saját magát, és néhány tippünk betartásával törekedni arra, hogy motivált maradjon, illetve újra visszanyerje munkakedvét. Sosem lesz olyan karrier, amikor kizárólag csak szeretjük, amit csinálunk. Sajnos vagy nem sajnos, lesznek árnyoldalak is.  

Keress egy célt

Gondold végig például, hogy mit szeretsz a munkádban: szereted látni az ügyfeled elégedettségét? A rendezvényre meghívottak csillogó tekintetét? Vagy materiálisabb oka van, és szereted azokat a dolgokat, amelyeket a munkádért kapott fizetésen vásárolhatsz? Tűzz ki egy élt, hogy például mi lenne az a következő dolog, amit megvásárolnál vagy a következő utazás, amelyen részt vennél – az bizonyosan új lendületet ad. 

Törj ki a fásultságból

A napi rutin megöli az örömét szinte mindennek, így van ez a rendezvényes szakmánál is. Amit rutinszerűen darálsz, azzal persze nincs sok gondod, de élvezetet sem találsz benne, ami mozgasson. Ha belekerülsz ebbe az unalomforgatagba, törj ki belőle például azzal, hogy elkezdesz versenyezni önmagaddal. Kicsivel mindig jobbá, profibbá próbálsz válni, mint az előző rendezvényed szervezésénél. Ehhez mindig egy kicsit több erőfeszítést kell tenned, amely legyőzi a sablonos mindennapok unalmát. 

Használj vizuális motivációt

Ha kell, segíthet, ha otthon, a hűtőd ajtajára is kiteszed egy fotó formájában azt a bizonyos célt, amit el kívánsz érni a munkáddal, hogy minden reggel, amikor a kávédat készíted, ott lebegjen a szemed előtt, és jókedvűen repítsen az irodába. Ezzel a stresszfaktort csökkented, és nyersz egy kis plusz kraftot. Amikor kapsz egy kellemetlen telefont, ami után úgy érzed, na most aztán tényleg felmondasz, és nincs tovább, pillants arra a bizonyos képre arról az utazásról vagy autóról, amelyre vágysz, képzeld el magad benne, és meríts erőt belőle a folytatáshoz. 

Engedd el

Ha a munkád csalódást okoz, engedd el azt a tényezőt, amely okozza. Bár a rendezvényszervezők tényleg hosszú-hosszú órákat dolgoznak, a karrier csak egy rész az életükben. Nem szabad stresszben élni, élvezni kell az élet, és a rendezvényes szakma szeretett részeit. Ha egyszerűen nem jössz ki egy ügyféllel, ignoráld, ha nincs más megoldás. Tegyél érte, hogy boldogan dolgozhass, és néha egy ilyen lépést is meg kell lépni hozzá, ha másként nem megy. 

Olyan emberekkel vedd körül magad, akikkel szeretsz együtt lenni

Gondold át: talán az az oka, hogy nem érzed magad motiváltnak, hogy a csapatodban van valaki, akivel egyszerűen nem jössz ki, mert negatív, lehangol téged. Próbálj egy lépéssel hátrálni, és nézd meg más szemszögből az illető álláspontját. Beszéljétek meg a konfliktusos helyzeteket, és orvosoljátok, ne seperjétek a szőnyeg alá a kommunikációs problémákat. Ha ennek ellenére is úgy érzed, nem tudtok együtt dolgozni, lépni kell, hiszen a siker csak jól működő csapatban érhető el, és ez a rendezvényes szakmára különösen igaz. 

Összefoglalva

Nehéz motivált maradni stresszes helyzetekben a hosszú munkahetek alatt, de ha emlékezteted magad arra, hogy miért kezdtél bele ebbe a szakmába, mit szerettél meg benne, az visszaadhatja a lelkesedésedet. Ha a fenti tippek nem működnek, próbáld megtalálni az elégedetlenség forrását, mert a forrás ismerete segíthet a következő lépés megtervezésében. Még az is lehet, hogy a csapat összetételén kell változtatni, az sem kizárt. A lényeg, hogy légy nyitott, és állj pozitívan 2020 elébe szakmailag, hogy valóra válthasd céljaid.