Eső S.O.S
Így nem fogja elmosni az eső a rendezvényedet

Az utóbbi időben sajnos olyan szériakellék az esernyő mindannyiunknál, mint a pénztárca, és előrejelzések szerint az egész nyár ilyen ázósnak ígérkezik. Az események sem ússzák meg szárazon, adott esetben. Mert hát hogy szokott ez lenni: a pázsit frissen nyírt, minden léggömbökkel van borítva, és az összecsukható asztalok tökéletesen elrendezettek, amikor hirtelen felhők gördülnek a fejed fölé azzal fenyegetve, hogy elmossák a partit, üzleti találkozót vagy csapatépítőt, ami szerveztél. Bárki, aki valaha is tervezett szabadtéri eseményt, ismeri az ilyen jellegű rettegést, mert az időjárásra nem vagyunk hatással.

Mit tehetünk?

Húzódjunk be?
Amikor az eső veszélyezteti a szabadtéri eseményt, az első ösztön az lehet, hogy folytassuk beltérben. Na, de ez ritkán ilyen egyszerű egy előzetes terv nélkül. Szabadtéri rendezvények tervezésekor jó ötlet kitalálni egy beltéri alternatívát éppen az ilyen esetekre. A vendéglista létrehozásakor tekintsük meg például, hogy hány embert tudunk szórakoztatni fedél alatt. Míg a rendezvény egyes részletei könnyen áthelyezhetők kintről a beltérre, mások viszont elképzelhetetlenek a kültér nélkül. Törekedj a könnyen áthelyezhető berendezésekre, vagy már eleve rendezz be egy beltéri helyszínt arra felkészülve, hogy mi lesz, ha esik. A rendezvénysátor is jó megoldás, nemcsak tűző napfény, hanem eső ellen is véd.

Módosítsunk az ételeken?
Egy nagyszabású céges grillparti esetén sem kell megijednünk, ha az eső elered, és a grillező esővédett helyen van, attól még felszolgálhatók a grill fogások, csak fedett térben. Ehhez jól mennek a saláták. Ha netán hirtelen szakad le az ég, és eláznak a partifalatok, gyorsan készíthetsz másikat, ha erre fel vagy készülve. Hangulatos lehet például egy zsíros kenyér, hagyma kombó, amely mindenki számára békebeli emlékeket idéz, és ha megfelelő módon tálalod, senkinek nem lesz problémája vele. Még egy lehetőség, hogy végszükség esetére fagyasztott ételeket halmozol fel a hűtőben, melyet, ha úgy adódik, felolvaszthatsz mikróban, és tálalhatsz, megmentve a rendezvényt.

Maradjunk kint?
Elvégre az eső is lehet hangulatos. Készülj fel esőkabátokkal és esernyőkkel, akár gumicsizmákkal, hogy lássák a vendégek, mindenre gondoltál. Ültessétek át a rendezvényt spontán egy esős rendezvénnyé, meglátod, nagyon jó móka, pláne amikor sok színes esernyő nyílik ki az udvaron. Légy kreatív, az mindig jól sül el!

Esőnap
Ez a biztos fix, ilyenkor a vendégek tudják, hogy eső esetén létezik egy másik dátum, amelyre elmehetnek.

És akkor nézzünk néhány eseménytippet, hogy például a vidékről vagy külföldről Budapestre invitált céges vendégekkel milyen programokat szervezhetsz eső esetén:

Művészet, Kultúra, történelem
Vidd el vendégeidet az Operaházba, hagy élvezzék az opera egy felejthetetlen előadását. Látogassatok el a Magyar Nemzeti Galériába, vagy töltsetek el néhány órát a Szépművészeti Múzeumban, és nézzetek körül az európai művészettörténet szépségei között, gyönyörködjetek festményekben és szobrokban. A Művészetek Palotája is jó választás, mely Budapest új kulturális csomópontja. Nézzétek meg a Ludwig Múzeum kortárs művészeti gyűjteményét, foglaljatok ingyenes vezetett túrát, hogy többet megtudjanak vendégeid az épületről és annak építészetéről. Esetleg utazzatok el a Parlament épületébe, és nézzétek meg a magyar koronát. Látogassatok el a Terror Házába, hogy megtudjátok, hogyan hatott a fasizmus és a kommunizmus Magyarországra.

Étel és bor
Kreatív és sikeres lehet részt venni egy magyar gaszronómiai főzőkurzuson. Nemcsak megtanulnak „magyarul” főzni a vendégek, hanem ez nagyszerű módja annak, hogy megismerkedj az utazókkal és új barátságok alakuljanak ki. Fedezzétek fel a Központi Vásárcsarnokot, és próbáljatok ki hagyományos magyar ételeket. Élvezzetek egy borkóstolót a Magyar Borok Házában, ahol „az ország 22 borvidékét” kipróbálhatjátok. Tudjatok meg mindent az Unicumról, a Zwack Múzeumban. Kóstolás is benne van a programban.

Lazítás és pihenés
Látogassatok el Budapest egyik híres termálfürdőjébe, próbálják ki vendégeid a gyógyvizeket, és kényeztessék magukat egy frissítő masszázzsal.
Keressetek egy sarkot a sok kávézó egyikében, rendelj számukra egy meleg italt és néhány süteményt, és csatlakoztasd fel őket WiFi-re, hogy frissíthessék Facebook-profiljukat egy Budapesten készült képpel.

Számos megoldás létezik arra, hogy túlvészeljük az esőt, és vendégeinket úgy engedhessük haza egy rendezvényről, hogy maradandó, pozitív élményeik legyenek. Reméljük, hasznosnak találtátok tippjeinket, tartsatok velünk jövő héten is!