Amikor elszegődik mellőled a kreativitás

„A szervezés az, amit azelőtt csinálsz, mielőtt csinálni kezdesz valamit, hogy amikor csinálod, ne zavarodj össze.”

Bizony, a rendezvényszervezők is emberek, így nem csoda, ha néha cserben hagyja őket a kreativitás, és nem tolakszik ötletek garmadája az elméjükben arra várva, hogy megvalósítsák őket. Ilyenkor kell nyúlni azokhoz az inspirációs forrásokhoz, amelyek újra életet lehelnek az elme kreatív csücskébe, és táplálják a megújulást.

Amikor elszegődik mellőled a kreativitás rendezvénybiblia rendezvényszervezés

Ugyan az is igaz, hogy a gyakorlat teszi a mestert, de az is, hogy jó pap holtig tanul. Ebből következik az, hogy a jó rendezvényszervező is holtig tanul. Ebből a célból pedig eljár nemcsak a saját, hanem más rendezvényeire is.

Teszi mindezt nem csak azért, hogy egy jót szórakozzon, hanem azért is, hogy körbenézzen, és tanuljon.

Járj el hát te is kiállításokra, színházba, koncertre, fesztiválokra, megnyitó ünnepségekre, és inspirálódj szabadon. Vesd szakmai szemedet a rendezvényre, és fejben, vagy a valóságban jegyzeteld le a pozitív élményeket, ötleteket, trükköket. Könnyen lehet, hogy a fantáziád szárnyalni kezd. Előfordulhat, hogy pont egy ingyenes esemény ad annyi ötletet, mellyel segít abban, hogy megteljen a rendezvényszervezői naptárad.

Annak, hogy más rendezvényekre is eljársz, az az előnye, hogy mintegy kívülről nézed a már kész folyamatot. Bizonyára nem leszel elfogult, és a hibákat is észreveszed, de ezek is segíthetnek abban, hogy te egy sokkal nívósabb rendezvényt szervezz.

A szervezés jóval előbb kezdődik, mint gondolnád: a legjobb ötletek ugyanis bármikor felbukkanhatnak: olvasás közben, a moziban, pattogatott kukorica evés közben, egy grillpartyn, vagy épp, amikor a kedvenc könyved olvasod.

A lényeg, hogy járj nyitott szemmel, és ne engedd, hogy belefásulj, hogy beleunj ebbe az ízig-vérig gyönyörű szakmába.

Inspirációra van szükséged?

Szívből ajánlom RendezvényBiblia című könyvet, mely kapóra jön majd egy-egy ihletszegényebb időszakban.