8 ok, amiért jót tesz egy mobil applikáció a rendezvényednek

Folyamatosan arról cikkezünk, hogyan tedd élménydúsabbá rendezvényedet az aktuális trendeknek megfelelő ötletekkel, hogy miért merj technológiai újdonságokhoz folyamodni. Egy eseményt tekintve az élmény a legértékesebb, amit adhatsz a meghívottaknak, ezért valóban érdemes kimaxolni a lehetőségeket. Egy mobil alkalmazás is az élményközpontúságot szolgálja, emellett rengeteg terhet vesz le a válladról a szervezési és kivitelezési folyamatok során. Tekintsük is át 8 pontban részleteiben, hogy miként – mire is jó neked egy mobil alkalmazás, ha rendezvényről van szó.

8 ok, amiért jót tesz egy mobil applikáció a rendezvényednek

Kialakíthatod vele a rendezvény weboldalát, kezelheted vele a jegyeket, összeállíthatod a programok menetét. Egy ilyen alkalmazás tökéletes megoldás arra, hogy megkönnyítsd a rendezvényszervezés adminisztrációját, a riportok kezelését, valamint a résztvevők is jobban megismerik a rendezvény szereplőit, így célzottabb kommunikációt tudsz velük kialakítani. Ezek mellett:

1. Egy mobil alkalmazás igazán zöld megoldás: mellyel a rendezvényed csökkenteni foga az összes felmerülő nyomtatási költséget. A papír alapú kommunikáció teljességgel kiváltható, vagyis jó néhány fát menthetsz meg.

2. Interaktív térkép segítheti a résztvevők eligazodását: mellyel könnyen odanavigálhatnak az eseményre – az alkalmazásban cím, telefonszám, e-mail, webhely és közvetlen GPS-kapcsolat egyaránt elérhető, valamint innen ellátogathatnak a rendezvény közösségi oldalaira. Nem szükséges keresni más weboldalakat a különböző szállodai szobaárak miatt, mert az alkalmazás már tartalmaz részleteket és linkeket a helyi hotel árakhoz, szolgáltatásokhoz és más szállodai szálláshoz. A legjobb az egészben, hogy a vendégek akár szállodai szobafoglalást intézhetnek másodpercek alatt.

3. Last Minute módosítások? Semmi gond: Extrém esetben az is előfordulhat, hogy valamilyen nem várt okból kifolyólag módosítani kell a rendezvény időpontját, esetleg az egyik előadás kezdési időpontját kell megváltoztatnod váratlanul – egy mobil applikációval nem kell kétségbe esni, hiszen pillanatok alatt megadhatod az új időpontot, az app pedig azonnal értesítést küld a résztvevőknek a változásokról. A felhasználók így bármikor naprakészek maradnak az eseménnyel, ha bármilyen ütemterv-változás történik. Emellett a látogatók saját menetrendjüket is megtervezhetik, ez több napos konferencia esetén kimondottan előnyös számukra.

4. A résztvevők folyamatosan tájékoztatva lesznek az esemény részleteiről: A meghívottak pontosan fogják tudni, hogy kit vagy mit fognak megtekinteni, még mielőtt részt vesznek például a konferencián. Letölthetik és megtekinthetik / meghallgathatják az előadások anyagait, akár kommunikálhatnak is az előadókkal egy kérdés-felelet szekcióban, az appon keresztül. Érdemes érdekes háttérinformációkkal felcsigázni a résztvevőket, az élményfaktor növelése miatt, valamint, hogy extra haszonként gondoljanak az alkalmazásra.

5. A meghívottak átélhetik a gamifikáció élményeit:
Részt vehetnek játékos szavazásokban, kódkeresésben. Hálózati játékokkal kapcsolatba léphetnek egymással. Az appodba kapcsolhatsz pontgyűjtős játékot is; a jelenlévőknek pontokat kell begyűjteniük bizonyos szintek teljesítésével, így ösztönözheted őket arra, hogy a rendezvényed minden fontos pontját bejárják és tanulmányozzák.

6. Támogatóidat reflektorfénybe tolhatod: szponzoraid meg fogják hálálni, hogy az alkalmazáson keresztül közvetlenül elérhetők. Hirdethetnek, információkat oszthatnak meg látogatóiddal, talán még értékesíthetnek is.

7. A márkádat is erősítheted: Az Apple és a Google Play áruházakban már elérhető alkalmazásokkal a felhasználók világszerte hozzáférnek a márkádhoz. Eseményalkalmazásod tehát nagyszerű módja annak, hogy vállalkozásodat népszerűsítsd egyúttal. Letölthető rendezvényszervező appok sora áll rendelkezésedre, amelyet testre szabhatsz, de ha van elég büdzséd, a leghatékonyabb, ha saját app-ot fejlesztesz.

8. A közösségi média megosztása soha nem volt ilyen egyszerű: A tartalom elengedhetetlen az események élményközpontúságának felépítéséhez. Érdemes az alkalmazáson belül extrákat kommunikálni a mobilalkalmazásban, melyek közvetlenül megoszthatók a közösségi médiában is, például interjúk az előadóművészekkel, néhány exkluzív backstage videó vagy mini-előadás, melyben akár az esemény előkészületeit tárod a közönség elé.

A fenti előnyök minden, teljes körű rendezvény applikációban elérhetők már, de ezeken kívül minden olyan különleges ötlet, funkció, amely még sosem szerepelt applikációkban, és amely a felhasználói élmény kimaxolását szolgálja – csillagos ötös taktika! Kövesd cikkeinket a későbbiekben is, és nézd át korábbi írásainkat, mert folyamatosan osztunk meg veled ötleteket, módszereket, taktikákat arra vonatkozóan, hogyan teheted rendezvényedet még különlegesebbé a látogatók számára.

MAXON VAGY RENDEZVÉNYSZERVEZŐKÉNT?

Ugye szeretnél maximális tudással rendelkező, MAXIMALISTA rendezvényszervező lenni?

Teszteld tudásodat kvízünkben: szakmai hozzáértésed maximális vagy épp csak a minimálisat súrolja, ha a rendezvény berendezés stratégiájáról van szó?

Maxon vagy rendezvényszervezőként?

Ugye szeretnél maximális tudással rendelkező, MAXIMALISTA rendezvényszervező lenni?

Teszteld tudásodat kvízünkben: szakmai hozzáértésed maximális vagy épp csak a minimálisat súrolja, ha a rendezvény berendezés stratégiájáról van szó?