Válságmegoldás meglévő és leendő rendezvényszervezőknek a vírus idejére

Mit tegyen a rendezvényszervező, aki szereti a hivatását, de a rendkívüli helyzet miatt jelenleg nincs megbízása? Mit tegyen a pályakezdő, akit érdekel a rendezvényes szakma, de jelenleg úgy néz ki, néhány hónapig parkolópályára került ez a hivatás? És mit tegyenek a cégek, akiknek szüksége van rendezvényekre, hiába is lettek azok megtiltva?

Egyértelmű a válasz: használják fel ezt az időszakot önképzésre. Tanulni, tanulni, tanulni – a rendezvényes szakmában is megfogadandó tanács. A trendek változása, a technológia fejlődése, a hasznos tippek begyűjtése, inspirálódás elengedhetetlen. A jelen helyzet ideális erre a célra: profi(bb) rendezvényszervezővé képezni magad. 

Na igen, de a koronavírus miatt jelenleg bezártak az egyetemek, főiskolák, és a továbbképzések látogatása is veszélyes vagy épp tiltott. Az online kurzusok éppen ezen okok miatt virágzásnak indulnak, hiszen otthonról, mondjuk úgy, hogy biztonságos távolból, emberi kontakt nélkül, és saját időbeosztásunk szerint tudunk tanulni.  

Az online oktatás rugalmas, mindig elérhető, ráadásul megfizethető, no, de fejtsük ki az előnyöket néhány bekezdésben.

Hasznosak-e az online rendezvényszervező tanfolyamok?

Ha motivált, eltökélt tanuló az illető, akkor a lehető legtöbb tudást megszerezheti az online rendezvényszervező kurzusokból, és ha kiváló minőségű, valóban értékes tudásanyagot kínáló tanfolyamot választ, akkor nagyon sokat tanulhat. Sok esetben az iskolai rendszerű képzések anyagának többszöröséhez juthatnak a tanulók az online képzéseken belül, és ami legfontosabb, hogy száraz elmélet helyett gyakorlati alapokon nyugvó tudást, éles helyzetekbe beépíthető tapasztalati ismereteket lehet szerezni. 

Az online oktatás bármikor elérhető, nincs szükség megvárni vele egy akár hónapokkal távolabbi dátumot a kezdéssel, vagy a jövő évi szemeszter indulását, mert az ideiről már lecsúsztunk. Ha úgy tetszik, akár már azon a napon elkezdhetjük a tanulást, amelyen megfogalmazódott rá az igény bennünk. 

A minőségi online rendezvényszervező tanfolyam kimagasló figyelmet fordít arra, hogy gyakorlatorientált tudásanyagot adjon át, számos esettanulmánnyal, szakmai videóval, interjúkkal, beszélgetéssekkel, a kulisszák mögé történő betekintés lehetőségével. 

Ára az online képzésnek azonban jóval kedvezőbb. Egy egyetemi, főiskolai képzés vagy egy offline tanfolyam ára több százezer forintra rúghat, ellenben egy online képzés ennek töredékébe kerül. 

A gyorsaságáról se feledkezzünk meg, hiszen hosszú félévek, évfolyamok helyett pár hét alatt szert tehetünk esszenciális rendezvényszervező tudásra. 

Mindezen kívül a hivatalos bizonyítvány vagy tanúsítvány a megtanult készségek, valamint a megszerzett ismeretek és tapasztalatok kézzelfogható bizonyítéka. 

A gyakorlati ismeretanyagot nagyon hangsúlyozzuk. Sok esetben a rendezvényszervezéshez nem kérnek hivatalos képesítést, a rendezvényszervező cégek legtöbbje a tapasztalatot emelik ki, mint abszolút prioritást. Ebben a tekintetben különbözik sok iparágtól, hiszen valóban nem a papír lengetése a lényeg, hanem, hogy egy rendezvényszervező ismerje azokat a buktatókat, nehézségeket, amelyek a szakmában előfordulhatnak. Ezeket többnyire csak saját bőrén tanulhatja meg valaki éles helyzetben, de egy prémium tudásanyagot kínáló online rendezvényszervező kurzus esetében ez, a tananyagon keresztül sem jelenthet gondot. 

Egy ilyen online kurzus esetében továbbá ugyanolyan fontos ellenőrizni, hogy az emberek, akiktől tanulni fogunk, valóban vezetők, szakértők-e saját területükön. Ha sikerül olyan oktatóktól tanulni, akik több évtizedes rendezvényszervező tapasztalattal rendelkeznek, annak értéke felbecsülhetetlen. 

Összefoglalva, mi magunk is rendezvényszervező szakértőként, javasoljuk, hogy aki teheti, és érdekli ez a szakma, használja ki ezt az időszakot önképzésre, online oktatáson keresztül. A rendezvényszervezés bizonyosan visszatér a képbe idővel, hiszen civilként és cégként is szüksége van az embereknek az eseményekre. 

RENDEZVÉNYSZERVEZŐ TANFOLYAM 30 NAPOS DEMÓ VERZIÓ (KÖLTSÉGMENTES)

Legyél te is feketeöves rendezvényszervező és lesd el a legprofibb mesterfogásokat sikeres rendezvényszervezők gyakorlati tapasztalataiból okulva, a 3+1 részes Online Mesterkurzusban.

Lesd el a legprofibb mesterfogásokat sikeres rendezvényszervezők gyakorlati tapasztalataiból okulva, a 3+1 részes Online Mesterkurzus, valamint a hozzá járó Rendezvénymenedzsment Online Mesterkurzus demó verziójában!