Öltöztesd a rendezvényedet jelmezbe!

Az emberek, legyenek azok magánemberek, vagy az üzleti szféra szereplői, szeretik a szokatlan, meghökkentő, az újdonság erejével ható rendezvényeket. A rendezvényed tematizálásával könnyedén teljesítheted ezen kimondatlan kívánságukat.

Ha a rendezvényedet felöltözteted, mintegy keretet adsz neki. A helyszínen kapott élmények mellett biztos lehetsz abban, hogy a résztvevők sokáig emlékezni fognak rád, és az eseményedre.
Zárójelben meg kell említenünk, hogy néha túl erőltetett lehet a tematizálás, és az ezzel járó körítés, de érezni fogod, hogy melyek ezek az alkalmak.

Nézzük, milyen témákkal burkolhatod be a rendezvényedet!

Alapvetően nincs aktuális trend, és sokszor nagyon hatásos, ha a régi szeretett témákról „rágjuk le újra” a csontot. Ha közeleg valamilyen ünnep (Új év, nőnap, gyermeknap, farsang-báli időszak, Húsvét, Mikulás, Szilveszter, évzáró, Szent István ünnepe, stb.), akkor a téma adott, de egyébként itt van nekünk újra például a 80 nap alatt a Föld körül, az Ezeregyéjszaka meséi, a sármos James Bond, a Nagy Gatsby, a Gengszterek klubja, a Vissza a jövőbe, és persze a Star Wars, amivel lehetetlenség mellényúlni.
A rendezvényt építhetjük például a környezetvédelem köré, de tarthatunk lovagi/reneszánsz rendezvényt is. Emellett rittyenthetünk karibi, középkori, westernes, vagy gengszteres hangulatot is.

Arra a kérdésre, hogy meddig mehetsz el, a saját és a résztvevők „vérmérséklete”, valamint érdeklődési köre határozza meg.

Tippek:

  • külkereskedelmi rendezvényen a vendégeid egy utazás, vagy világ körüli út résztvevői lehetnek (adhatsz nekik napszemüveget, koktélt szívószállal, vagy az adott rendezvényre jellemző ételt-italt)

  • a gyerekek biztosan szívesen belebújnak a kedvenc meséjük történetszálába, hiszen nagyon dicséretes a fantáziájuk

  • a híres filmek, zenék mindig szuper témaötletül szolgálnak

  • ha úgynevezett kosztümös rendezvény tartására esik a választásod, akkor nem feltétlenül kell neked biztosítani a jelmezeket, azt a résztvevők önállóan is rendezhetik. Azonban azért, ha a meghívón feltünteted a jelmezkölcsönzők listáját, biztosan hálásak lesznek

  • az ütős dekorációval sokat dobhatsz a rendezvényeden, de ugyanennyit ronthatsz is, ezért nagy gonddal válaszd ki

Elkél egy kis segítség? Keress minket bátran, otthon vagyunk a tematikus rendezvényszervezésben!

Ami sok, az sok!

Arra nagyon ügyelni kell, hogy a rendezvény témája ne hatalmasodjon el a rendezvényen, azaz ne nyomja el a célt, amiért létrejött. Mindig lebegjen a szemed előtt, hogy elsősorban a cég értékeinek az átadása az elsődleges. Ha a résztvevők túlontúl eltelnek például a látvánnyal, vagy az ízekkel, akár frusztráltak is lehetnek, és hiába akarsz jót, visszájára sülhet el a dolog.

A tematika ajándéka

Ha közel áll hozzád a kiválasztott tematika, akkor a rendezvényt felépítése játszi könnyedséggel mehet a számodra, ellenben ha nem, akkor nehéz falat lehet.
Már a témaválasztási lehetőségeknél el kell döntened, hogy tudsz-e megfelelő helyszínt biztosítani az eseménynek, és hogy megvalósíthatóak-e az egyes programok.
Ha jó tematikára esett a választásod, akkor a rendezvényed szárnyalni fog.
Felépítheted rá a meghívókat, az üzeneteket, a programokat, az ételeket, a dekorációt és az ajándékokat is.

Apropó, program

Milyen programot lehet választani? Léteznek olyan elérhető programelemek, amik már eleve egy adott témához passzíthatóak.

Ötletcsokor:

  • tematikus zenei esthez keress tánccsapatot, ismert zenei előadót (különleges zenei repertoárral), vagy musical csapatot
  • retro, vagy filmes témához válassz korhű jelmezeket a személyzetnek (hoszteszek és segítők), illetve a résztvevőknek is valamilyen apró kiegészítőt, mellyel „beolvadhatnak” a rendezvény tematikájába
  • ha olyan a témád, akkor színesítheted a napi programot homokanimációs programmal, vagy példának okáért az Attraction Látványszínház műsorával. Ne feledd, minden apróság sokat nyom a latban.

Nincs ötleted a programra? Bízd a Horizont Rendezvényszervező Irodára!
Szakíts a klasszikus tematikával, merj újítani, és zsebeld be az elismerő pillantásokat!