Gyakorold a kreativitást, és élvezd!

Mivel Isten saját maga ültette bele a kreativitást a DNS-edbe, itt az ideje, hogy rendezvényszervezőként is kiaknázd, és munkába állítsd. Bár azzal, hogy nem kreatívak, általában egy rendezvényszervező kollégát sem lehet megvádolni. Az már inkább elfogadható tény, hogy van még bőven mit csiszolni azon a kreativitáson.

Gyakorold a kreativitást, és élvezd!

A kreativitás más szóval eredetiséget jelent. Eredetiséget, amely győz a megszokások felett.

Bontakoztasd ki a kreativitásodat!

Ahhoz, hogy ezt meg tudd tenni, először is le kell győznöd a megszokás akadályát. Igen, lehet, hogy mindig úgy csináltad, és még működött is, persze, hogy kényelmes…de ha így teszel, egyrészt belefásulsz majd a saját munkádba, másrészt leelőznek a nagyobb lendületű, friss ötletekkel megáldott, konkurens rendezvényszervező irodák.

A hagyományos megoldások sokszor jók, de nem árt őket kicsit megbolondítani némi fűszerrel, mellyel az újdonság erejét adják, és feldobják még a legunalmasabb rendezvényeket is.

Tipp: ne hagyj fel a gondolkodással, ne elégedj meg azzal, amit eddig nyújtottál. A rutin ugyanis megöli a kreativitást.

Tudtad? Minél inkább a rutin rabja vagy, annál több esélyt adsz a hibalehetőségek egyenletedbe való beférkőzéséhez. Ez pedig azért van így, mert a rutinnak nem jó barátja a kritikus gondolkodás és a módszerek megkérdőjelezése.

Van egy jó megérzésed? Ne hagyd veszni, lehet, hogy épp a kreativitás kopogtat az ajtódon. Tartozol annyival magadnak, és a rendezvényed résztvevőinek, hogy a tőled telhető legjobbat add.

Ébredj fel, és minden egyes rendezvényszervezői teendő előtt kérdezd meg magadtól, hogy miért csinálod. Ha így teszel, rájössz, hogy üdvözítő megoldás lenne-e, ha változatnál a folyamaton, vagy hogy tudnád-e jobban csinálni. Vizsgáld meg alaposan az irányelveket, és a szabályokat is.

Légy bátran kreatív, ne várd meg, míg mások a jobb ötleteikkel kiszorítanak a piacról.

A kreatív gondolkodást hivatott elősegíteni a RendezvényBiblia című könyvem is, olvasd el mielőbb!