Esettanulmány: valóságos cirkusszá fajult az Audi Q3 bemutató rendezvénye 

Na, ezt nevezzük kreatív rendezvénynek! Soha nem győzzük hangsúlyozni a koncepció, a mindenen átívelő, az egész eseményt összefogó gondolatiság fontosságát, amely az Audi Q3 esetében a „kész cirkusz” volt! Csodás fényképek által ti magatok is átélhetitek, milyen ütős tud lenni egy igazán kreatív koncepció. 

Ugye, erről már beszéltünk: hogyan lesz igazán ütős a rendezvényed? 

Ha kitalálsz egy sztorit, egy keretet, egy izgalmas vázat, amitől egyedi és különleges lesz a rendezvény. Egy kreatív koncepciót, amely központi gondolat alá rendelve tudod kialakítani az esemény minden egyes apró részletét. Ez lesz a rendezvényed magja, koncepciója.

A trendek változnak, nagyon gyorsan alakul, fejlődik a világ, a technika, ezért az emberek, s így a rendezvények meghívottai is kiéhezve várják a meghökkentőt, az újdonság varázsát az eseményeden. Hidegen hagyja őket minden, ami átlagos. Arról a sajtó sem ír, nem úgy, mint az Audi Q3 rendezvénye esetében például. 

Az autóipari cégek rendezvényeinek célja rendre a közönség elkápráztatása, eszméletlen showelemekkel, az Audi pedig minden várakozást és valaha látott showt felülmúlt a Q3 bemutatóján, Moszkvában, decemberben, a CirQ3 rendezvényen. Minden bizonnyal alapos, és egyértelmű brief birtokában állhatott neki az ügynökség a munkának, pontosan ismerve a Q3 újdonságokra nyitott, vagány, fiatal célközönségét, illetve az autógyár minden fontos elvárását a rendezvénnyel kapcsolatban. A jó briefről már írtunk, itt.

Az esemény keretében rendkívül színgazdag, pazar, már-már őrült cirkuszi világ tárult a meghívottak elé, mely vizuális látvány ügyesen ráhangolta a nézőket a Q3 egyedülálló világára, elmerítve őket előnyeiben, különleges tervezési elemeiben, műszaki jellemzőiben is. 

Az esemény kezdetekor a résztvevők hipnotikus mintákkal, különleges cirkuszi figurákkal találkozhattak, akik meghívták a belépőket, hogy merüljenek el a Q3 varázsában, egy hatalmas bohóc fejen keresztül. Az elmerülést, és elvegyülést maszkokkal segítették, melyet a meghívottaknak osztogattak, hogy küllemükben is átvegyék a szürreális hangulatot. A teret több zónára osztották a vendégek szórakoztatására, fotózónával, aztán pattogatott kukoricás lányokkal, cukorkákkal és más tipikus cirkuszi kellékkel. Az egyik legfontosabb állomás a jósnő-állomás volt, ahol a vendégek megismerhették a jövőt az Audi jóskártyáiból. Itt varázslatos előrejelzést kaphattak a sorsról, vajon mit hoz nekik a jövő Audi téren. 

A hatalmas LED kijelzőkön látványos videótartalom futott, elefánttal, a forgalmi dugók zebra csordává alakulásával, festői akvárium alagúttal. A látványkavalkád az Audi Q3 színpadra lépésével teljesedett ki; hogyan is máshogy vonulhatott volna be a kocsi, mint párducként, ketrecből előbújva, egy cirkuszi karikán át… 

A katarzist követően a vendégek nyilván elárasztották a közösségi médiát fényképeikkel, a pincérek finom ételeket és italokat szervíroztak, közben a színpadon extravagáns színészek bemutatói szórakoztatták őket. 

Az egész eseményt élőben közvetítették az Audi Russian Instagram oldalán, a sugárzás során pedig ingyenes tesztutakat, valamint Q3-as kiegészítőket, reklámtárgyakat sorsoltak. 

Kerek, minden tekintetben bravúros esemény lett a CirQ3; mi személy szerint nagyon sajnáljuk, hogy nem lehettünk jelen személyesen, ezt minden rendezvényszervezőnek élőben látnia kellett volna, mint jövőbe mutató esettanulmányok esettanulmánya. Neked hogy tetszik? 

RENDEZVÉNYSZERVEZŐ TANFOLYAM ONLINE KÉPZÉS

RENDEZVÉNY-
SZERVEZŐ TANFOLYAM ONLINE KÉPZÉS

  • Bejelentett rendezvényszervező képzés, tanúsítványt kapsz

  • Szakmai gyakorlati munkalehetőség élő rendezvényeken*

  • Elektronikus oktatási felület: a tanfolyam a jelentkezést követően azonnal megkezdhető

  • Fantasztikus esettanulmányok (PDF): eddig még sehol nem publikált, magyarországi vonatkozású tanulmányokat olvashatsz

  • Rendezvénysegédletek (PDF, XLS, DOC): életmentő rendezvénysegédletekkel is ellátunk

rendezvényszervező tanfolyam