Dekorációs ötletbörze céges rendezvényekre

Egy céges rendezvény, legyen akármilyen letisztult, és üzleties stílusú, akkor is megkívánja a dekorációs elemeket. Összegyűjtöttük, hogy milyen lehetőségeid vannak.

Dekorációs ötletbörze céges rendezvényekre

A fénydekoráció életet ad a térnek

Az úgynevezett surló lámpáknak főként nagy méretű rendezvényeken veszed hasznát. Helyezd el a falak mellett, így biztosan nem fognak vakon botorkálni a vendégek a rendezvény közben.
Ám használhatod csupán hangulatvilágításként is. Ha váltogatod a színeit előadás közben, még tovább fokozhatod a rendezvényed „fényét”.
Elegáns rendezvényeken szinte kötelező a lámpák használata, főleg, ha az éjszaka zajlik, vagy egy olyan teremben, ahol nincs elegendő nappali fény.
Az egyes színhőmérsékletekkel más és más hatást érhetsz el, hiszen különbözőképpen befolyásolják a résztvevők hőérzetét és koncentrálóképességét.
A kékes árnyalatok télen nem túl szerencsések, hiszen az égre, jégre gondolva alacsonyabb hőmérséklet érzetét keltik. A sárgás árnyalatúak viszont melegebbnek tűnnek, hiszen amikor meglátjuk, a tűzre, napra asszociálunk.

Egy kis érdekesség: a magasabb színhőmérsékletű árnyalatok alacsonyabb, míg az alacsonyabb színhőmérsékletű árnyalatok magasabb hőmérséklet érzetét keltik.
Ha tehát barátságos hangulatot akarsz kelteni, akkor a sárgás (2700K) árnyalatokat részesítsd előnyben. A melegebb színárnyalatok látványa pihentet, de a hidegek segítik a koncentrációt (ez pedig nem utolsó szempont egy üzleti rendezvényen).
Tipp: surlófény segítségével kiemelheted például a falon elhelyezett képeket, posztereket is.

Az a jó térdekoráció, amely megmarad az emlékezetben

Általában minél nagyobb, annál látványosabb. Persze vigyázz az arányokra: kis helyszínre ne válassz egy egész falfelületet kitöltőt. Ilyenkor a kevesebb mindig több.

Törekedj az egyediségre, hiszen a résztvevők így fognak a leginkább emlékezni az eseményre.

Sőt, az igazán látványos térdekoráció előtt szívesen fotózkodnak majd, és így viszik tovább a rendezvényed hírnevét.
Ha szükségesnek tartod, a kiválasztásánál kérd ki lakberendező tanácsát, hiszen nem mindegy, hogy mennyire passzol a rendezvényedhez, a terem stílusához, és a résztvevők igényeihez.
Merj bátran egyedi lenni: a térdekoráció kerülhet a földre, de lógathatod is.
Tipp: ha közeleg egy nagybetűs ünnep, akkor annak motívumai megjelenhetnek a térdekorációban is. Kedves gesztus.
Tavasszal pazar választás lehet a műfű (bérelhető), vagy téli hangulat kívánalma esetén a műhó.

Egység, ami összhangot teremt

A legemlékezetesebb rendezvények azok, amelyek dekorációja egységes hangulatot teremt. Egyik elem sem lóg ki a másik mögött, és nem gondolkodunk el rajta, hogy vajon mi a csudának került oda.
A jó teremdekoráció olyan, mint egy ízlésesen összeállított virágcsokor: nem túl kevés, és nem is sok. Pont jó úgy, ahogyan van.

Az egységre különösen prémium rendezvényeken ügyelj, hiszen amellett, hogy a vendégek jól érezzék magukat rajta, az is fontos, hogy be tudsz férkőzni a vendégek tudatalattijába.

Ezek a leggyakoribb céges rendezvény dekorációs elemek

Asztaldekorációk (körasztalokra, könyöklőkre, büféasztalokra).
Többnyire virágból készülnek. Akár a plafonról is be lehet őket lógatni.

Virágdekoráció, növények nem csak az asztalokra kerülhetnek, hanem a falra is, de szolgálhatnak elválasztó elemként is. Színpadra ha lehet ne tegyünk (mert ritkán mutat jól), se a közlekedőterek, ajtók közelébe, hiszen könnyen el lehet bennük botlani.

Az elegáns rendezvényeken mindenképpen dukál valamilyen textília a székekre, asztalokra, de akár még az oldalfalakra, oszlopokra is. Oldja a terem ridegségét, és a barátságtalan formák egyhangúságát. A szőnyegről se feledkezz meg!
Amennyiben étkezésre is sor kerül, (legyen az akár csak egy kávészünet), asztalterítőről és szalvétákról is gondoskodni kell.
Ejtsünk némi szót a lufikról is. Annyira már nem divat mint régen, és céges rendezvényen könnyű vele félredekorálni, de ha kellően ízléses, és visszafogott, akkor nem lehet gond.
Ha pedig igazán különleges dekorációt keresel, akkor figyelmedbe ajánljuk az egyedileg legyártott display elemeket.

Még több rendezvényötletet olvasnál? A RendezvényBiblia című könyvemben nem fukarkodom velük!