Amikor az olcsóbb ütősebb:
5+1 költséghatékony eseménydizájn ötlet

Attól a pillanattól kezdve, hogy a bejárathoz érnek meghívott vendégeid, a tér kialakítása hatással lesz rájuk. Sok cég hatalmas mennyiségű pénzt költ a kreatív és vizuálisan lenyűgöző események berendezésére, de nem mindenkinek adatik meg az ilyen nagyszabású költségvetés luxusa.

Amikor az olcsóbb ütősebb: 5+1 költséghatékony eseménydizájn ötlet

Szóval hogyan lehetne látványosabb vizuális megoldásokkal feldobni a rendezvényt, miközben figyelünk a költségkeretre? Az alábbi tippek jó bizonyítékul szolgálnak abban, hogy nem minden pénzkérdés, és így a vizuális látvány sem feltétlenül. Ha kreatívak vagyunk, bármi sikerülhet, és nemcsak, hogy nem költjük el a maximális büdzsét, hanem még maradhat is belőle.

1. Kreatív elrendezés
Már az első helyszínbejárásnál próbálj ötletelni, miként tudnád a helyet kreatívan felvirágoztatni. Néha a hagyományos elrendezések sok kívánnivalót hagynak maguk után, de egy kis felturbózással máris jelentősen alakíthatsz a rendezvény megjelenésén, erre egyébként tippeket a Rendezvényhelyszín MaximaLISTA című kiadványunkban is olvashatsz, melyet a linkre kattintva rendelhetsz meg.
Itt ne gondolj nagy dolgokra, csak például ilyesmire, hogy ha az asztalok különleges formában vannak elrendezve vagy a színpad van egyedi módon kihasználva, máris adtál egy kis pikantériát a helyszínnek.

2. Egyedi ülések
Mindenkinek szüksége van egy helyre, ahol kényelmesen ülhet az esemény során, ugye? Csak azért, mert egy hagyományos üzleti rendezvényed van, ez nem jelenti azt, hogy az üléseknek unalmasnak vagy kényelmetlennek kell lenniük. A kreatív ülőalkalmatosságok feldobják a helyszínt, emellett létrehozhatsz közösségi tereket is a rendezvényen egyedi székekkel, babzsákokkal. De tovább megyünk: el tudod képzelni, hogy egy szabadtéri rendezvényen mennyire hangulatos lehet, ha például kisebb szalmabálákat használsz ülőalkalmatosságként? Az sem egy nagy invesztíció, mégis ütős ötlet.

3. A színek használata
Megvan a Budapest Parknál utcafronton a színes harisnyákba bújtatott hatalmas fák látványa? Eszméletlen látványos ötlet, fillérekből, és még a környezetet sem szennyezték vele. Te is gondolkodhatsz hasonlókban. Vannak, akik színes virágokkal próbálják feldobni a helyszínt, de színes takarókkal, tányérok, székekkel is villanthatsz. Színeket tudsz hozni fények használatával is, egy ütős, színes megvilágítással már önmagában megadhatod a pozitív hangulatot.

4. Kreatív étel-kihelyezés
Az ételek, és ételek kihelyezése már önmagában műalkotás lehet! A kreatívabb megoldások izgalmas elemet adhatnak a rendezvényekhez. Gondolkodj különlegességekben, légy bátor, ehhez sem kell pénz, hanem csak inspiráció! Nézelődj a Pinteresten, számos jó megoldásra bukkanhatsz, amelyet fillérekért beépíthetsz a rendezvényedbe.

5. Különleges szövetek, dekoratív papírok csodás színekben
Alacsonyabb áron találhatsz dekorációs célra textíliát, ha csak néhány méternyi van már belőle vagy nincs éppen szezonja az anyagának vagy a színének. A papír ugyan drága lehet, de ha kiváló minőségű papírokat vásárolsz nagyobb tételben, ömlesztve gyakran kaphatsz kedvezményt. A drapériákkal okosan alakíthatod és színezheted vagy keretezheted a teret, a színes papírokkal partihangulatot varázsolhatsz.

6. Használd a csapatodat
Gyakran előfordul, hogy az eseménytervezéssel együtt járó munka a költségeket növeli, ha sok különféle szakembert kell alkalmaznod az egyes dekorációépítési területekre. Próbáld ki a saját csapatodat, és csináljatok meg magatok annyi munkát, amennyit csak tudtok. Kis kézügyessége mindenkinek van, ha összefogtok, költséghatékonyan tudjátok szépíteni a teret. Az itt megtakarított kiadások lehetőséget adnak arra, hogy más látványos elemekre költsétek a pénzt.

Összefoglalva
Az eseményhelyszín dizájnjának kialakítása az eseménytervező egyik legizgalmasabb feladata, ahol sziporkázhat, szabadjára engedheti fantáziáját. Hogy egy belső dizájnt a lehető legköltséghatékonyabban, a lehető legkisebb környezetterhelés mellett, a lehető legoptimálisabb hely és időkihasználással alakítsunk ki, az pedig már az irányított kreativitás csúcsa! Gyakorlatilag végtelen lehetőséged van, egészen addig, amíg az adott ötlet a Te és ügyfeleid számára egyaránt tetszetős. Ötletesnek lenni mindig kifizetődő, ez biztos. Neked volt már olyan filléres és látványos ötleted, amellyel lenyűgözted ügyfeledet? Ha igen, írd meg nekünk!

RENDEZVÉNYSZERVEZŐ TANFOLYAM ONLINE KÉPZÉS

RENDEZVÉNY-
SZERVEZŐ TANFOLYAM ONLINE KÉPZÉS

  • Bejelentett rendezvényszervező képzés, tanúsítványt kapsz

  • Szakmai gyakorlati munkalehetőség élő rendezvényeken*

  • Elektronikus oktatási felület: a tanfolyam a jelentkezést követően azonnal megkezdhető

  • Fantasztikus esettanulmányok (PDF): eddig még sehol nem publikált, magyarországi vonatkozású tanulmányokat olvashatsz

  • Rendezvénysegédletek (PDF, XLS, DOC): életmentő rendezvénysegédletekkel is ellátunk

rendezvényszervező tanfolyam