A csapatépítés fontossága

Nem igaz, hogy feleslegesek a csapatépítő hétvégék, vagy a kalandparti összeröffenések. Sőt, a közös túrázásoknak és játékpartiknak sokszor minden látszat ellenére is van értelme. A kollégák közötti jó viszony rengeteg dolog miatt fontos. Ezeket vesszük most sorra.

csapatépítés fontossága

Segít egymásra hangolódni

Azáltal, hogy egy komoly, felelősségteljes munkát végző csapat tagjai mondjuk játszanak egymással, elősegíti egymás jobb megismerését. Az addig nehezebben kitárulkozó kollégák is feloldódnak.

Fény derül egymás gyengeségeire, erősségeire, és ezt a tudást a munkavégzés során is lehet majd kamatoztatni.

Sőt, emberi arcát megmutatva a főnök sem tűnik olyan félelmetesnek, ezért a későbbiekben bátrabban rukkolnak elő a beosztottak kéréseikkel, ötleteikkel, kérdéseikkel.

Egy szó mint száz, egy jól megszervezett csapatépítő alkalom, tréning következményeként barátságok, és egy új, erősebb, összetartóbb kollektíva születik, mivel a közösen átélt élmények összetartják a társaságot.

A csapatépítés erős motivációt szül

A tábortűz körül való éneklés, az a tudat, hogy egy munkahelyi csapat egy merőben más környezetben találkozik és tölt időt egymással, nemcsak összekovácsolja a csapatot, de erőt a munkás hétköznapoknak is.

Elég pár közösen eltöltött nap (de sokszor pár óra is bőven megteszi), és máris jobban megy a közös munka, gyorsabban haladnak a projektek, és jobb a hangulat is az irodában.

A csapatépítés profitot termel

A munkatársakkal való bulizás, tekergés nem szimpla időtöltés, hosszú távon érezhetően fellendíti a bevételt. A mosolygósabb, derűsebb, kipihent és kiegyensúlyozott dolgozók ugyanis teljesen másképp állnak a munkához (céltudatosabbak, szorgalmasabbak), és, amennyiben olyan a munkakör, kedvesebben, türelmesebben bánnak a szolgáltatás megrendelőivel.

Képzelj el egy csapatot, ahol mindenki motivált, mosolygós, és gördülékenyen folyik a munka. A tied nem ilyen? Mindenképp gondolkodj el azon, hogy megszervezel egy csapatépítő játékot.

 

INGYENES 37 OLDALAS ESETTANULMÁNY

Hogyan szerveztünk meg 3 hónap alatt egy 1 300 fős, 25 éves jubileumi nemzetközi céges
gálarendezvényt a CaliVita® International számára?

Töltsd le az idehaza ritkaságnak számító, ingyenes esettanulmányunkat és tanulj azokból a módszerekből, amikkel te is élménydús és kiemelkedően sikeres rendezvényeket tudsz majd szervezni!