8+1 rendezvényrekord a nagyvilágból

Ha rendezvényt szervezel, fontos, hogy aki elmegy rá, élményekkel távozzon. Akár a Rekordok Könyvébe is beillő élményekkel. A rendezvényed bármely pontja lehet szokatlan, egyedi, hajmeresztően újszerű; a lényeg, hogy nagyot szóljon, és nemcsak a hangosítás, hanem a látvány, az ötlet, a program, az ételek is. Kell, hogy legyen a rendezvényedben valami plusz.

Ha pedig ez a plusz akkora nagy, hogy a Guinness Rekordok könyvébe is bekerül, dupla sikert és hírnevet értél el. És ez nem lehetetlen! A világ számos pontjáról kerültek a Rekordok Könyvébe különböző rendezvényekhez kapcsolódó „leg”-ek, melyek miatt valószínűleg a rendezvényszervező személye is kapott némi elismerést. Összeszedtünk 8+1, számunkra nagyon inspiráló példát ezekből:

1# A világ legnagyobb eventje…

…2015-ben került megrendezésre a mexikói telekommunikációs vállalat, a Telmex megbízásából, az Aldea Digital innovációs Centerben. A 22 napos rendezvényen összesen 400 ezer 524 ember vett részt, többnyire szakmai konferenciákon, műhelyeken és szemináriumokon.

2# A világ legnagyobb borkóstoló eseményén… 

…5 095 meghívott vett részt a Plaza de Torosban, Aranda de Duero-ban, Spanyolországban, 2006. szeptember 15-én.

3# A világ első borkóstoló robotját… 

…(ha már bornál tartunk), a Japán Mie Egyetem és az NEC System Technoligies fejlesztette ki. A robot néhány tucat borfajta megkülönböztetésére képes, infravörös sugarak segítségével. A „Bor-bot” a világ első gép somelier-je, mely óriási látványosság és kuriózum lehet rendezvényeken.

4# A legtöbb szendvics 1 órán belül… 

…az USA-ban készült el 2016. szeptember 19-én a Temple Universityn, ahol körülbelül 1350 önkéntes gyűlt össze. Összesen 4500 kenyeret, 1941 kg mogyoróvajat és 1610 kilogrammnyi gyümölcsdzsemet használtak hozzá. A szendvicseket jótékonysági céllal, adományként ajánlották fel. A világraszóló, 1 órán belül összehozott szendvicsgyártás csak azért érdekes rendezvényszervezős szempontból, mert nem lehet az a catering cég, amelyet megriasszon egy S.O.S, giga megrendelés ezek ismeretében. :)

5# A világ legnagyobb víz alatti sajtótájékoztatója…

 

…2006., november 4-én, Eric J. Pittman, kanadai író „Emails from a nut” című könyvének apropójából került megrendezésre. A sajtótájékoztatón 61 újságíró vett részt, akik 10 méter mélyre merészkedtek le, a Crystal Pool and Fitness Centerben.

6# A világ legnagyobb lézer showján…

…tavaly novemberben összesen 314 lézer nyújtott fergeteges látványt. A Las Vegasi Kongresszusi Központban rendendezett LDI (Live Design International) kiállítás része volt ez.

7# A világ legtöbb hangszórója… 

…a JBL márka új termékbemutató rendezvényén szólalt meg egyszerre: 1000 db JBL Flip 4 szólt tökéletesen, egyazon telefonról, gond nélkül, a londoni eseményen.

8# A világ legtöbb LED fénye… 

…a Japán ACT CITY Hamamastu kiállító és rendezvénycsarnok 30. évfordulója alkalmából szervezett eseményen világított: egyazon relében összesen 915 db.

+1 # A világ egyik legjobb rendezvény fícsöre szerintünk… 

…a 18 fedélzetű, több mint 151 ezer tonnás giga óceánjáró elindításának megünneplésére készült. A „Together We Build Dreams” kampány keretében több mint 1000-en építették a világ legnagyobb Lego hajóját, e Dream hajó mintájára. Az építményben több mint 2,5 millió darab Lego elemet használtak fel, össztömege meghaladta a 2800 kilogrammot. 8,44 méter hosszú, 1,33 méter széles és 1,53 méter magas lett. Ez volt a világ ilyen óriási, első replika Lego hajója.

Amennyiben szeretnél te is emlékezetes rendezvényeket szervezni, amely akár bevonul a rendezvényszervezés nagy történelemkönyveibe is, olvasd tanácsainkat a RendezvényBibliában.

Forrás: guinnessworldrecords.com