A rendezvényszervezők kreativitása végtelen

„Idővel jön a jó ötlet.„ német közmondás

Egy rendezvény születésénél mindig ott kell lennie a kreativitásának, hiszen nélküle nem jöhet létre eredeti, és értékes végeredmény. A kreativitás olyan egyedi állapot, melyet a rendezvényszervezőknek elő kell hívniuk napi munkájuk során. Természetesen folyamatosan ők sem tudnak kreatívak lenni, de ez a tulajdonság szerencsére edzhető.

A rendezvényszervezők kreativitása végtelen

A tudattalan elme mágiája lenne? Nézzük, valójában mi is a kreativitás. Valami újnak a teremtése, a képzelet, az eredeti ötletek szabadon szárnyalása. Alapvető eleme a véletlen. Független az intelligenciahányadostól, sőt, kimutatták, hogy az IQ tesztekben legjobb eredményt elérőktől a legkreatívabb elmék eredménye jó pár ponttal elmarad. Ennek oka az, hogy az ötletgazdag embereknek nehézséget okoz azoknak a feladatoknak a megoldása, melyeknél szigorú szabályokat kell alkalmazniuk. A kreativitás nem tűri a korlátokat.

Egy kreatív rendezvény képes az újdonság és a meglepetés erejével hatni, amellett, hogy fontos értékeket is ad a résztvevőknek.

Probléma volt, nincs

Az egyes rendezvények szervezése és lebonyolítása folyamán felmerülő problémák megoldása is kreativitást követel meg. A kreativitás kitágítja a problémamegoldás módjának lehetséges alternatíváit. A hagyományos problémamegoldás ezzel szemben egy igencsak passzív folyamat.

Tanulni szépen, ahogy csillag megy az égen…

A rendezvényszervezők is tanulnak, hiszen ez a tevékenység újrafelfedezésekkel járhat. Sőt, ahhoz, hogy valaki kiváló rendezvényszervező lehessen, bizony a kisujjában kell lennie a szakma teljes ismeretanyagának, és haladnia kell a korral azáltal, hogy megismeri az újdonságokat, és a friss fortélyokat. Ez utóbbihoz szükséges a kísérletező kedv, az ismeretlen megoldások kipróbálása, letesztelése. Persze, mindez némi bátorságot is megkövetel.

A kreativitás a rendezvényszervezők velük született adottsága lenne? 

Egyrészt igen, de ehhez még egy seregnyi dolog kapcsolódik:

• tanult minták

• tapasztalatok

• felkészülés

• véletlen

• intuíció

Amint látod, a rendezvényszervező nem is létezhet kreatív képességek birtoklása nélkül.

By |2017-09-19T16:10:56+00:002017. szeptember 19.|Categories: rendezvényszervezés|Tags: , , |0 Comments

About the Author:

Hello! Örülök, hogy itt vagy és olvasod a cikkemet. Remélem, hasznos információkat olvastál. Varga Péter vagyok, a RendezvényBiblia könyv írója, a Horizont Rendezvényszervező Iroda tulajdonosa. A magas színvonalú céges rendezvények szervezése mellett elkötelezett célomnak tekintem azokat tanítani, akik igazán elhivatottak, hogy minőségi és élménydús rendezvényeket bonyolítsanak le.

Leave A Comment