Csökkentsd a rendezvényed ökolábnyomát!

Légy Te is felelős rendezvényszervező. Amennyiben odafigyelsz a környezetvédelemre, akár még egy luxusrendezvényen is támogathatod céged hírnevét, márkáját.

Csökkentsd rendezvényed ökolábnyomát

1. Járj élen a példával: nyomtass kevesebb papírt

Rendezvényszervezőként is példát mutathatsz: a szervezés során ne nyomtass ki minden dokumentumot, csak a legszükségesebbeket. Ma már szinte mindent meg tudsz osztani a közreműködőkkel online úton.

2. Csökkentsd az áramfelvételt!

Felejtsd el a hagyományos reflektorokat. Használj LED lámpákat, az égők legyenek energiatakarékosak. Írd ki a mosdók ajtajára, hogy miután elhagyják a helyiséget, legyenek szívesek lekapcsolni az égőket. Még jobb, ha a mellékhelyiségekben mozgásdetektoros lámpák vannak, de persze ez teljesen helyszínfüggő.

3. Optimalizáld az utazási és szállítási költségeket

Jelentős pénzmennyiséget spórolhatsz azzal, ha optimalizálod az egyes útvonalakat, és meghatározod, hogy kinek, mikor, hová kell mennie.

4. Legyenek újrafelhasználható díszítőelemeid

Felesleges rendezvényről-rendezvényre új dekorációt készíteni. Inkább dobozold el őket, és a következő alkalommal vedd elő újra mind. Ezzel a lépéssel a pénzspórolás mellett az ökolábnyomodat is csökkented.

5. Gyűjtsd szelektíven a hulladékot!

A szelektív hulladékgyűjtéssel példát adhatsz a vendégeknek, aminek az ötletét hazaviszik, és ők is követhetik otthonukban.

Tedd ezt olyannyira pozitív módon, hogy kedvet kapjanak hozzá.

6. Étkezés

Az élelmiszereket minél közelebbi településről szerezd be, melyek lehetőleg helyi termelésűek legyenek. Adj újrahasználható poharat, tányért és evőeszközöket a vendégeknek.

Plusz tanácsok:

• a takarítást oldd meg környezetbarát módon
• a műsorfüzetet, a tájékoztató anyagokat elsősorban elektronikus formában terjeszd
• használj irányított lesugárzású (Line Array) hangrendszert, mely koncentráltabb hangerőt képez, és csökkented vele a zajterhelést
• környezetvédelmi szempontból előnyös, ha a vizes blokkokban víztakarékos, levegőztető fejjel ellátott csapok vannak felszerelve

Ökorendezvényt szeretnél? A Horizont Rendezvényszervező Iroda szívesen segíteni ebben!

About the Author:

Hello! Örülök, hogy itt vagy és olvasod a cikkemet. Remélem, hasznos információkat olvastál. Varga Péter vagyok, a RendezvényBiblia könyv írója, a Horizont Rendezvényszervező Iroda tulajdonosa. A magas színvonalú céges rendezvények szervezése mellett elkötelezett célomnak tekintem azokat tanítani, akik igazán elhivatottak, hogy minőségi és élménydús rendezvényeket bonyolítsanak le.

Leave A Comment